Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
EUSKAL HERRIA
Un grup d'eurodiputats denuncia la situació d'Otegi

Un grup d'eurodiputats, així com diversos membres d'EH Bildu, van denunciar la setmana passada que se'ls va impedir visitar l'exportaveu de Batasuna Arnaldo Otegi a la presó de Logronyo, cosa que segons la seva opinió suposa un "escàndol" que evidencia que l'Estat espanyol " no compleix els estàndards "en matèria de defensa dels drets humans

03/07/2013 Internacional

Una delegació d'eurodiputats de l'Aliança Lliure Europea (ALE), de la qual formen part formacions com Aralar, EA i ERC van intentar visitar el passat dia 26 de juny a la presó de Logronyo a Arnaldo Otegi, que roman empresonat en compliment de la condemna imposada per intentar reactivar l'il·legalitzada Batasuna.El grup, integrat per Francoise Alfonsi, Marc Demesmaeker, Tatiana Danofka i Iñaki Irazabalbeitia, així com la representant d'EA Lorena López de Lacalle, va denunciar, en una roda de premsa al Parlament Basc, que el director de la presó no els ha permès accedir al centre. Tal com van explicar, aquesta negativa es va produir tot i que havien complert els "tràmits" pertinents per visitar a Otegi, fet que suposa un escàndol que va en contra dels principis democràtics. A més, van subratllar que cal que les institucions europees s'impliquin en l'impuls del procés de pau a Euskadi.

Francoise Alfonsi va recordar que els estats "han de facilitar la feina" dels parlamentaris de la Cambra europea, cosa que, tal com va assenyalar, no va passar en aquest cas. Per la seva banda, Tatiana Danofka va referir-se a Otegi com a un pres de consciència i va afirmar que l'Estat espanyol "no compleix els estàndards de defensa dels drets humans".

La portaveu d'EH Bildu, Laura Mintegi, que va compareixer davant els mitjans de comunicació al costat dels eurodiputats, també va criticar que no s'hagués permès a aquesta delegació accedir a la presó de Logronyo. A més, va alertar que a partir del proper mes d'octubre, es jutjarà a 40 membres de Segi i a 43 persones més pel cas de les 'Herriko Tabernak'. Per Mintegi, això demostra que l'Estat espanyol vol "tornar a un escenari de passat", de manera que "tota pressió política que es faci a l'Estat serà poca" per intentar impulsar el procés iniciat amb el cessament de la lluita armada per part d'ETA.

Dilluns passat, l'eurodiputat flamenc Marc Demesmaeker va denunciar al Parlament Europeu d'Estrasburg (veure vídeo) la situació viscuda per ell i els seus col·legues el dia 26 de juny a la presó de Logronyo i va calcificar Otegi “d'un dels presoners polítics més destacats”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid