Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Història
Primera Universitat Nova Història durant l'agost

Aquest estiu es realitzarà la 1a Universitat Nova Història, entre els dies 1 i 4 d'agost a Crespià, localitat del Pla de l'Estany.

03/07/2013 Història

Es tracta d'un curs impulsat des de l'Institut Nova Història sobre la falsificació i restauració de la Història de Catalunya, que comptarà amb 10 ponències de destacats investigadors en la matèria.

Els organitzadors del la Universitat Nova Història destaquen que a més "d'aprendre història i compartir idees, podrem passar-hi uns dies de descans."

El curs constarà de 10 ponències portades a terme per investigadors de l'Institut Nova Història, com són Jordi Bilbeny, Pep Mayolas, Joanjo Albinyana, Paolo Pellegrino, Enric Guillot, Àlex Sendra, Albert Fortuny, Pep Comajuncosa. També s'hi realitzarà una taula rodona, cinefòrum cada vespre i un concert la nit del dissabte.

 

L'Institut Nova Història, anys caminant per trencar interpretacions oficials

L'Institut Nova Història (INH) és una fundació cultural que va nèixer amb la premissa que la història de Catalunya ha estat "sistemàticament manipulada i oculta des del segles XV-XVI." Per això promociona la recerca, l'estudi i divulgació mitjançant publicacions, conferències i simposis, com ara aquesta experiència de la 1a Universitat.

Aquest Institut es proposa recuperar-la i divulgar la investigació sobre la història real dels catalans "per tal de reescriure l'autèntica història de Catalunya i crear un nou concepte històric entre els catalans."

En aquest sentit, aquests actes públics i de divulgació s'han portat a terme durant els darrers anys, i cada any des del 2001 conjuntament amb l'Ajuntament d'Arenys d'Amunt els Simposis sobre la descoberta catalana d'Amèrica.

Un dels seus components més reconegut és l'independentista Jordi Bilbeny, investigador que ha qüestionat les versions històriques oficials de personatges com Cristòfol Colom o Miguel de Cervantes.

L'INH va néixer el 2007 com una escissió de la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya, encapçalat per Albert Codines i Bilbeny.

Valora
Rànquings
  1. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. Sant Jordi era guerrer...
  6. La ruptura inevitable: Espanya i Catalunya – autodeterminació en el complex segle XXI
  7. Fora fatxes del Fossar
  8. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid