Un dia hàbil després de la celebració del judici, el passat 14 de juny), la magistrada del Jutjat de Primera instància Número 21 de Barcelona, Carla Martínez Castro, ha dictat sentència sobre l’ocupació de l’assentament del carrer Puigcerdà 127. Considera que és “conscient de la crisi humanitària que pot generar el desallotjament de la nau”, però malgrat les conseqüències d’ordre social, el cert és que els demandats no han acreditat cap documentació que contempli la seva permanència i ús de l’immoble. Amb aquests arguments, que posen el dret a la propietat privada per davant del dret a una vida i un habitatge dignes, la magistrada posa data al desallotjament el proper 18 de juliol.
Més endavant, el text de la sentència també requereix als “Mossos d’Esquadra, Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona i a la Creu Roja perquè prestin als demandats l’ajuda necessària, així com les gestions amb la finalitat de solucionar els problemes d’habitatge que pateixen en l’actualitat”.
Crida per denunciar "aquesta injustícia"
Dacant d'aquesta sentència, l'Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments ha fet una crida a la solidaritat i mobilització de les veïnes i veïns del Poblenou, a les assemblees de barris, als col·lectius en defensa de la igualtat de drets i contra el racisme, a les plataformes per un habitatge digne i a la ciutadania en general per denunciar aquesta situació d’injustícia.
I exigeixen que quedi sense efecte la data d’execució del desallotjament fins que no es trobi una solució satisfactòria.
A les naus hi viuen més de 300 persones
Més de 300 persones de diverses nacionalitats hi viuen a les naus del carrer Puigcerdà 127. "Els habitants de les naus són, per sobre de tot, persones pacífiques i hospitalàries i les seves pretensions són comunes a les de moltes veïnes i famílies: un lloc on viure i treballar dignament. Si han d'abandonar les naus, demanden un reallotjament sostenible i un local on desenvolupar el seu treball. Així ho expliquen ells mateixos al manifest"