Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades
Es manifesten 1.500 persones a Mataró pels serveis públics
27/05/2013 Res-pública

Dissabte es va convocar a Mataró una manifestació (vídeo 24Maresme) convocada per la Plataforma en defensa dels Serveis Públics del Maresme, que compta amb el suport de sindicats com la CGT, la COS o CATAC, diverses associacions de veïns, la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró-Maresme, l'Assemblea dels/les marroquins/es, la PAH, l'Assemblea Groga del Maresme o Moviment Educatiu del Maresme i encara més col·lectius. La manifestació ha pres un to reivindicatiu i animat durant tot el trajecte.

Aquesta Plataforma va convocar una manifestació que es va organitzar en tres columnes, la de Sanitat que va sortir de l'antic Hospital, la d'Educació que va sortir des de l'Estació de trens i la que congregava altres serveis, que va es iniciar en els nous jutjats de Mataró. Les tres columnes confluïren a la Plaça de les Tereses i marxaren juntes fins a la Plaça de l'ajuntament, on es va llegir el manifest de la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics del Maresme.

El manifest contenia una forta crítica a la visió neoliberal que prioritza els guanys privats, "a la desregularització dels mercats financers, el paper dels diversos governs que han fomentat l’especulació immobiliària, la rebaixa de la pressió fiscal sobre els guanys empresarials i financers facilitant l'evasió d'impostos i els arguments demagogs i xenòfobs de voler culpar a les persones migrades de la situació actual."

També es va posar l'accent en la denúncia del retorn d’un deute il·legítim, causant de l’empobriment de la població, a través també de les retallades i privatitzacions dels serveis públics que afavoreixen els interessos privats.

Durant l'acte en finalitzar la manifestació es va recordar que les actuals retallades en educació, que segons la crònica del sindicat COS d'aquesta mobilització "representen un atac a la igualtat d’oportunitats i del futur de les ciutadanes, i que la LOMCE (Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa) és un atac a la democràcia, l’educació integral de les persones i a la llengua pròpia dels Països Catalans i que el decret de plantilles precaritza laboralment el nostre professorat."

Segons ha declarat un portaveu de la Plataforma, creada justament aquest dissabte i nascuda amb aquesta mobilització, "Poques vegades el darrere del consistori ha presentat aquesta imatge: prop de 1.400 persones manifestant-se en defensa dels serveis públics i per clamar contra les retallades."




Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid