Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Especulació urbanística
Vídeo en contra de la urbanització de la platja verge de l’Ahuir de Gandia

Mentre, l'Ajuntament autoritza l'obertura de 350 metres de platja a la zona com primer pas cap a la urbanització

24/04/2013 Territori
L'alcalde de Gandia, Arturo Torró, vol cobrir aquest paratge de ciment L'alcalde de Gandia, Arturo Torró, vol cobrir aquest paratge de ciment

El col·lectiu audiovisual Melderomer junt a la Plataforma pels pobles de la Safor han llançat a les xarxes un vídeo sota l’etiqueta #EstimeLAhuir . El vídeo es troba Youtube:  i, amb el títol “Fem de la platja de l’Ahuir un espai natural protegit”, és el recull de diversos testimonis, presos en la mateixa platja, que mostren el seu “amor” o “estima” per aquest entorn natural que ara volen soterrar baix asfalt i formigó. S'estan preparant més vídeos per mantenir viva la campanya que ja recollit més de cinc signatures en contra de l'urbanització.

Mentrestant, l'Ajuntament de Gandia ha autoritzat l'obertura de 350 metres lineals de platja a la zona que permet passetjar amb gossos. Comptarà amb un lloc de vigilància i un socorrista, i s'adequarà i senyalitzarà el lloc. Romandrà oberta entre el 6 de juny i el 8 de setembre. El regidor de Platges, Pepe Just, considera que la iniciativa “ofereix un valor afegit a l'oferta turística de la ciutat i un avantatge competitiu a l'hora de vendre Gandia com a destinació turística”. Amb aquesta autorització, possiblement el consistori cerca aplicar la política de fets consumats per a l'urbanització a platja verge de l’Ahuir.

Un dels trams de platja verge més extens del País Valencià

Segons la col·lectiu Fira de Gandia Autogestionada (FIGA), la platja de l’Ahuir és possiblement un dels trams de platja verge més extens del País Valencià, situat entre les platges de Gandia i Xeraco i la marjal de Xeresa, amb una extensió de 2 milions de metres quadrats. A l’Ahuir es troben les restes de l’antiga Dehesa de la Safor, una restinga o barrera que va anant omplint-se fins a separar de la mar una antiga albufera, a partir de la qual naixeria l’actual marjal.

Excepte els primers 100 metres des de la costa, aquest entorn està inclòs com a sòl urbanitzable, malgrat que es troba dins del perímetre d’influència o protecció de dues marjals incloses en el Catàleg de Zones Humides, a saber les Marjals de la Safor i la Desembocadura del Riu Vaca. Aquests espais, així com també les dunes de la mateixa platja, són Llocs d’Interés Comunitari de la Xarxa Natura 2000.

L’Ahuir és la sortida natural al mar de les Marjals de la Safor. Com a ecosistema protegit per la seua natura humida, la marjal trobaria en la protecció de la seua continuació litoral un valor ecològic afegit.

 

 

 

 

Amb 350 metres lineals des de la desembocadura del Riu Vaca, serà la primera platja autoritzada d'aquestes característiques que hi ha a la Comunitat Valenciana, i una de les poques d'Espanya. Comptarà amb un lloc de vigilància i un socorrista, i s'adequarà i senyalitzarà el lloc. Romandrà oberta entre el 6 de juny i el 8 de setembre. El regidor de Platges, Pepe Just, considera que la iniciativa “ofereix un valor afegit a l'oferta turística de la ciutat i un avantatge competitiu a l'hora de vendre Gandia com a destinació turística”.

L'anunci coincideix amb la difusió d'un vídeo a través de les xarxes socials elaborat per la Plataforma *pels *Pobles de la Safor en el qual es reclama la conservació de l’*Ahuir com a espai natural.

Melderomer i la Plataforma Pels Pobles de la Safor llancen el primer vídeo en

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid