Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLENGUA
La societat catalana reacciona amb indignació a la sentència del TSJC

Diverses organitzacions polítiques i entitats en defensa de la llengua encapçalades per Somescola.cat han emès comunicats de repulsa a la sentència del TSJC

12/04/2013 Llengua

Les mostres de rebuig a la sentència del TSJC han sorgit de molts àmbits diferents, des dels particulars que mitjançant les xarxes socials han escrit milers de comentaris crítics amb el tribunal fins a entitats i organitzacions polítiques que han fet públics comunicats de repulsa a aquest nou atac a la llengua. La coordinadora d'entitats Somescola.cat lidera la campanya en defensa de l'escola catalana.

Aquests són alguns exemples de les reaccions a la sentència contrària a la immersió lingüística del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Somescola.cat crida a desobeir el TSJC

En un comunicat, Somescola.cat ha acusat a la sentència del TSJC de voler “desestabilitzar i crear sensació de conflicte discriminatori a les escoles” i ha indicat que “la interlocutòria del TSJC vol introduir ara un nou factor contra la convivència a les aules i a les escoles: la imposició de l’interès d’unes famílies per damunt de les altres i la idea que el castellà és una llengua que du associada una prevalença de drets basant-se en la doctrina que el castellà és una llengua de rang superior a la catalana, pel damunt, si cal, de les lleis i la voluntat de la societat”.

L'entitat ha apuntat que “es mostra convençuda que els mestres no aplicaran la interlocutòria a les seves aules” i per aquest fet fa una “crida a la desobediència i reitera la voluntat de defensar el nostre model d’escola sense més concessions”.

Ofensiva catalana al Parlament Europeu per garantir la immersió lingüística a les escoles

Una altra iniciativa en defensa del model d'immersió lingüística l'han protagonitzat els eurodiputatsRamon Tremosa i Salvador Sedó (CiU), Raül Romeva (ICV) i Ana Miranda (en representació d'ERC) que han presentat dues preguntes a les institucions europees en referència a la interlocutòria publicada ahir pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

 Els eurodiputats demanen a la Comissió Europea i al Consell Europeu que es posicionin davant d'aquesta qüestió que està amenaçant, una vegada més, la immersió lingüística en el sistema educatiu a Catalunya.

 La CUP es declara insubmisa

La CUP en un comunicat afirma que la sentència del TSJC "és una agressió sense precedents, després de més de 30 anys treballant, amb totes les mancances que imposa l'actual marc jurídic i polític, per a la immersió lingüística i dotar la llengua catalana de l’espai, el respecte i el paper que mereix” i “convoca tota la ciutadania a denunciar novament la imposició del castellà a l'escola i a reivindicar la independència dels Països Catalans com l'única possibilitat per decidir lliurement el nostre futur i la forma d'organitzar la nostra societat, incloent el nostre sistema educatiu”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid