Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades
La ciutadania pren els carrers de Barcelona per aturar "els pressupostos antisocials"

Es prepara una nova mobilització amb un caire de desobediència sota el lema "No paguem el seu deute. Que es foti la troika! Fem-los fora. Juntes podem".

28/04/2013 Drets i Llibertats
La CUP ha participat a la marxa per aturar els pressupostos La CUP ha participat a la marxa per aturar els pressupostos

Professionals de la sanitat, del món de l'educació i de la funció pública conjuntament el moviment veïnal i plataformes ciutadanes han confluit aquest diumenge en una marxa pels carrers de Barcelona sota el lema: “Aturem els pressupostos antisocials. Juntes podem”. La marxa ha aplegat més de 80.000 persones segons els organitzadors i 6.000 segons la guàrdia urbana.

La manifestació ha començat a les 11.30 d'uns quants indrets de la ciutat: la columna d'educació ha sortit del passeig de Gràcia-Aragó; la de sanitat, de Balmes-Gran Via (ICS); la de funció pública, de la Rambla de Catalunya-Diputació (Departament d'Economia); la d'universitats, de la plaça de la Universitat, i el Fòrum Social del Baix Llobregat, de Balmes-Ronda Universitat.

Cal destacar, una pancarta pròpia de la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública que també ha traslladat els anhels de les tancades als rectorats de la UAB i UPC  que es viuen des de fa dues setmanes. També s'hi han sumat a la manifestació els professionals dels mitjans de comunicació en lluita. La marxa ha acabat a quarts de dues davant les portes del parc de la Ciutadella, on s'ha llegit el manifest.

El text fa una crida a la unitat de la ciutadania per aturar aquests pressupostos, que "no va de xifres si no que va de persones i de les nostres condicions de vida". També assenyala que "les necessitats socials no es poden veure sotmeses a les pretensions dels bancs i lobbys empresarials que ens han dut a aquesta crisi. Per això, fem una crida a la societat civil, plural i solidària, perquè ompli de nou els carrers de Barcelona d’un clam de justícia"

Més mobilitzacions

Les assemblees dels diferents àmbits laborals i sectors dels serveis públics que van començar a caminar juntes el 23 de febrer proposen continuar la lluita més enllà del 28 d'abril. Han convocat una assemblea de coordinació pel 2 de maig a les 18:30h a l'Ateneu Rebel del Poble Sec.

El 14 de maig a les 19h a la plaça Catalunya de Barcelona hi faran la presentació de la campanya "Aturem els pressupostos al Parlament". L'1 de juny es viurà una segona manifestació amb un marcat caràcter de desobediència al Govern català i a les institucions europees: "No paguem el seu deute. Que es foti la troika! Fem-los fora. Juntes podem".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid