Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#senserespostes
L'AV3J remou la consciència dels treballadors de RTVV

La constància en la lluita de les víctimes del Metro de València contra el silenci va començant a despertar les consciències. Les preguntes esta encarrilades a tenir resposta, però encara hi ha combat davant l'hermetisme del PP.

03/04/2013 Drets i Llibertats

La concentració de les víctimes del Metro (AV3J) d'aquesta vesprada a la plaça de la Verge a València, la número 77 d'ençà l'accident de juliol de 2006, estarà marcada, segurament per la intervenció de Beatriz Garrote en el acte de presentació de la "Plataforma d'Afectats per l'ERO de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) -Milnou-", ja que quan va preguntar on estaven Canal 9 o Ràdio 9 quan se'ls necessitava, estava definint un frau i una absència que va molt més allà del seu cas concret. Així ho ha remarcat Julià Alvaro, vicepresident de la plataforma en el seu bloc. Dies més tard va escriure una nova entrada en relació aquest article sota el títol "El periodisme com a indicador del dèficit democràtic".

La concentració també estarà marcada per l'exgerent de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV), Marisa Gracia, que ha estat citada el proper dia 5 a les 11:30 hores en el Jutjat d'Instrucció número 8 de València, com imputada en la causa que investiga la contractació d'una empresa de comunicació i assessorament, per un valor no inferior a 621.000 euros i amb càrrec al pressupost públic, sense que intervingués concurs públic.

Com ja vam informar fa mesos, diversos mitjans de comunicació van difondre la notícia que l'empresa HM Sanchis, que va prestar serveis per FGV entre 2004 i 2012, va rebre l'encàrrec d'allicionar als tècnics que havien de comparèixer en la comissió de recerca parlamentària que havia de revisar possibles responsabilitats polítiques en la gestió de l'accident del Metre de València que el 3 de juliol de 2006 li va costar la vida a 43 persones.

Aquests fets van ser recollits pel grup parlamentari de Compromís, que ho va posar en coneixement del jutjat per la seva diputada Mònica Oltra, que va fer pública la notícia de la citació de Gracia.

Paral·lelament, segur que es tornarà a parlar de l'hermetisme del Consell davant las declaracions d'un treballador de RTVV denunciant la manipulació informativa sobre l'accident. En el vídeo es veu la declaració del periodista denunciant la manipulació com la resposta del govern autonòmic.

A més, el passat mes de març fins i tot, Ferran Torrent va parlar de l'accident el dia 24 al diari ARA, en un article sota el títol "Misèria Ètica" on criticava al govern, remarcava la constància de les víctimes i deia que 7 anys després de l'accident, tot continua igual, "Els extractors de fum dels túnels de la Línia 1, la de l'accident, no funcionaven fa set anys i encara avui no funcionen"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid