Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
25 d'Abril
El País Valencià prepara el 25 d'Abril

L'acceleració del procés independentista al Principat, el possible tomb electoral i la reclamació d'un finançament just per part d'alguns sectors marquen la Diada d'enguany.

23/04/2013 Drets i Llibertats

Un any més el País Valencià prepara la seua Diada Nacional, el 25 d'Abril, data històrica de la pèrdua de la Batalla d'Almansa per part de les tropes catalanes i els seus aliats que va suposar un tomb important en la Guerra de Successió, el 1707. Enguany la Diada se celebra dissabte 27, i com és habitual des d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV) s'ha organitzat la tradicional manifestació pels drets nacionals que recorrerà alguns dels principals carrers de la ciutat de València. La manifestació s'ha convocat a les sis de la vesprada, i eixirà des de la plaça Sant Agustí, la marxa organitzada per l'entitat cultural conta amb el suport de M1LDENOU, la Plataforma creada pels afectats i afectades per l'ERO d'RTVV, la Comissió pel retorn de l'Hospital de la Fe al barri de Campanar de València, la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència, UGT-País Valencià, Intersindical Valenciana i Anem-hi.

El 25 d'Abril està marcat per l'acceleració del procés per la independència que a hores d'ara s'està vivint al Principat, no de bades és la primera Diada després de la històrica manifestació de l'11 de Setembre de 2012, com també el possible tomb electoral que, segons les enquestes, pot patir el territori valencià les properes eleccions, ja que cada dia que passa el Partit Popular valencià té menys recolzament, i que si es feren eleccions hui mateix el PP no tindria majoria absoluta, mentre que Compromís i Esquerra Unida duplicarien els resultats de les anteriors eleccions, deixant així la porta oberta a un possible tripartit a la valenciana per tal que no tornara a governar el Partit Popular.

D'altra banda, des de Compromís, Acció Cultural i altres sectors s'ha volgut situar en el centre polític el finançament just per al País Valencià, ja que segons els seus defensors "el País Valencià és l’únic territori de l’estat amb la renda per sota de la mitjana estatal que és contribuent net".


L'Esquerra Independentista també es mobilitza

Com no pot ser d'altra forma, les organitzacions de l'Esquerra Independentista també aprofitaran la manifestació per treure al carrer les seues reivindicacions. Sota el lema "Des de la Unitat Popular construïm els Països Catalans" s'apleguen Alerta Solidària, la COS, la organització juvenil Arran, el SEPC i Endavant-OSAN, mentre que el Moviment de Defensa de la Terra (MDT) ha utilitzat el lema "Sense independència, no hi ha eixida al capitalisme" per convocar a la manifestació.

Val a dir també que des de les organitzacions de l'EI s'han realitzat diversos comunicats amb motiu de la Diada. L'MDT, en el seu comunicat situa com a prioritats el creixement de la Unitat Popular a través de les CUP i un procés d'acumulació de forces que ens porte a la Ruptura Democràtica per la independència. Des d'Alerta Solidària, la COS, l' organització juvenil Arran, el SEPC i Endavant-OSAN es recorda Guillem Agulló i Vicent Andrés Estellés, així com de la reafirmació nacional o les alternatives al capitalisme formen part del seu comunicat.


Tot un seguit d'actes commemoratius

Des de l'independentisme valencià i altres àmbits, s'han preparat tot un seguit d'actes i jornades amb motiu de la Diada:

Del dimarts 23 al dissabte 27 d'abrilActes i accions per construir el mapa dels Països Catalans, mitjançant llibres en llengua catalana (que després seran cedits a escoles i entitats sense afany de lucre, per la defensa de la llengua i cultura catalanes) / Organitza: Som Països Catalans

Dimecres 24 d'abril

Acte i concert del SEPC / Campus de Blasco Ibànyez de l'UV / València (l'Horta)

Presentació del llibre 'El pas dels Maulets', a càrrec del seu autor i company Pau Tobar / 20.00 h / Llibreria Ali i truc (Passeig de les Eres de Santa Llúcia 5, barri de Carrús) / Elx (el Baix Vinalopó)

Dijous 25 d'abril

Concert d'Al Tall / 21.00 h / Gran Teatre / Xàtiva (la Costera)

Concert de Natxo Gironés i Cesk Freixas / 21.00 h / Centre de Cultura Contemporània 'Las Cigarreras' / Alacant (l'Alacantí)

Divendres 26 d'abril

Presentació de Brot Bord, col·lectiu de lluita antipatriarcal / 19.00 h / Racó de la Corbella / València (l'Horta) / Organitza: Arran i Brot Bord

Tercera Trobada de Casals dels Països Catalans

27 i 28 d'abril / Centre Social Terra / Benimaclet / València (l'Horta)

Actes nacionals

Dissabte 27 d'abril

Manifestació juvenil / 12.00 h / Plaça de Sant Jaume / Gandia (la Safor)

Manifestació i acte polític / 18.00 h / Plaça de Sant Agustí / València (l'Horta)


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid