Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#esteladaSantJordi
Crida a penjar l’estelada al balcó per Sant Jordi

14 entitats que van presentar l’argumentari d’ElClauer.cat s’uneixen novament per fer de la festivitat tot un clam sobiranista

13/04/2013 Cultura

Aprofitant la festa de Sant Jordi, les catorze entitats que van presentar ElClauer.cat (arguments a favor de la independència) han tirat endavant la iniciativa “Per Sant Jordi, el llibre, la rosa i l’estelada al balcó”. D’aquesta manera, es vol donar visibilitat a la causa sobiranista tot relacionant-la amb la tradició de regalar roses i llibres.

Aquestes entitats, a més, demanen a tothom fer difusió de la campanya a través de les xarxes socials durant els dies previs a Sant Jordi. En aquest sentit, ja s’ha estrenat una pàgina de Facebook i l’etiqueta #esteladaSantJordi per poder compartir les fotografies amb les estelades penjades.

Aquestes catorze entitats són: l’Assemblea Nacional Catalana, l’Associació Catalana de Professionals, l’Associació de Municipis per la Independència, el Cercle Català de Negocis, el CIEMEN, el Col·lectiu Emma, l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, la Fundació Catalunya Estat, La Fàbrica, Òmnium Cultural, Plataforma per la Llengua, la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, Sobirania i Justícia, i Sobirania i Progrés.

A Montblanc, sant Jordi i la princesa se sumen a la crida

Aprofitant la XXVI Setmana Medieval de Montblanc, sant Jordi i la princesa han fet una crida a tots els vilatans perquè pengin l’estelada durant les festes. I com a exemple, el passat 10 d’abril, els dos joves van penjar una estelada al balcó de la Casa Desclergue, un edifici històric situat a la plaça Major.

Enric Mercadé, coordinador de Conca per la Independència (ANC), entitat organitzadora juntament amb l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, ha declarat que “amb accions simbòliques com penjar una estelada, els ciutadans tenim l’oportunitat de demostrar al món que Catalunya té ganes de fer un pas endavant per esdevenir un país lliure” i ha afegit que “fem una crida a mantenir penjada l’estelada fins el dia que aconseguim la independència”.

Montblanc, que espera rebre unes 70.000 persones durant les festes, rebrà la visita de Carme Forcadell, que clourà la Setmana Medieval, i farà una estelada d’espelmes el proper 11 de maig.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid