Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Abril roig 2013
Comença l’abril roig a Mallorca

Arran Mallorca culpabilitza els bancs com els principals culpables de la crisi en una acció a Palma

13/04/2013 Política

L’acció simbòlica al banc Barclays de Palma dóna el tret de sortida a l’abril roig 2013, en què el jovent organitzat pren per objectiu assenyalar els veritables culpables de la crisi econòmica amb l’acció directa i la lluita al carrer.
Els bancs han estat el primer blanc. Arran Mallorca que els continus rescats a entitats bancàries amb diners públics s’han traduït en la precarització dels serveis socials bàsics. Mentre que banquers, propietaris i especuladors no han sofert pèrdues ni enfonsaments, la classe popular n’està pagant totes les conseqüències. Les mesures privatitzadores imposades pel govern mostren el gir neoliberalista que significa la reducció dels drets laborals, de dret a l’habitatge o a l’educació.


Arran denuncia que les retallades i privatitzacions que ens fan creure que són conjunturals, són mesures encobertes per bastir el model socioeconòmic neoliberal.

Aportacions públiques al sector bancari


De la mateixa manera, el deute públic, que ja suposa el 90% del PIB prové de recats bancaris amb diners de tots i totes. Fins ara, l’estat ha col•locat 275.000 milions d’euros al sistema bancari, fet que suposa 5.851€ per ciutadà/na. A més, les grans corporacions financeres internacionals s’estan lucrant amb es interessos des bons públics.

La lluita contra l'ofensiva neoliberal


El jovent organitzat continuarà la lluita anticapitalista per mostrar els veritables culpables de la crisi i capgirar l’ofensiva neoliberal sistemàtica als Països Catalans.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid