Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets dels animals
Recordant "Falles sense tortura"

Més d'una vintena de persones dels més diversos àmbits de la societat valenciana participaren en el llibre digital "Falles sense tortura" que denuncia els interessos del llobby taurí i la tortura que pateixen els animals.

08/03/2013 Drets i Llibertats
Portada del llibre digital "Falles sense tortura" Portada del llibre digital "Falles sense tortura"

Tot just fa dos anys, es presentava al Centre Octubre de València el llibre col·lectiu "Falles sense tortura". Un acurat treball realitzat per Iniciaitva Animalista i que va comptar amb nombroses col·laboracions de persones rellevants de la societat valenciana en els més diversos àmbits, des del món de la cultura, fins la política, des de de la universitat fins la literatura.

A l'hora d'engegar aquesta publicació dos varen ser els motius que ens animaren a demanar a diverses persones amb relevància social a València que ens expressaren la seua opinió contrària a les corregudes de bous. El primer d'ells, explícit, era acumular arguments i elements formatius per aportar-los a la societat valenciana.

El segon motiu, implícit, és contribuir a formar massa crítica (sindical, política, feminista, científica, ecològica, antiespecista...), en una ciutat i un país on, si mirem des de l'esquerra, no estem acostumats a construir-la. Així, portem més d'un quart de segle on les majories - actives i/o passives- han anat conformant-se al voltant d'interessos egoistes, neoliberals i alienadors.

Realitzada la presentació a València, des de la Plataforma es va continuar per algunes de les principals poblacions del País Valencià realitzant presentacions del llibre, com ara Alcoi, Elx, Ontinyent o Alacant.

És per això, que quan ja s'acosta un any més la festa de les Falles de València, en què tornarem a eixir al carrer a gaudir de la festa, sí, però també per denunciar que desenes d'animals seran massacrats a la plaça de tortures en benefici dels interessos d'una ínfima minoria que manté un "espectacle" ruinós i fora de tota ética i comprensió humana.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid