Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Pancartes a favor del català a Palma

Joves de Mallorca per la Llengua, aprofitant l’embranzida del 9 de març, va penjar missatges a favor de la llengua pròpia davant de l’Ajuntament, a la Conselleria d’Educació i a l’estació del tren de Sóller

29/03/2013 Llengua

Dos dies després que entitats i persones d’arreu dels Països Catalans s’enllacessin pel català (el 9 de març), el col·lectiu Joves de Mallorca per la Llengua va voler aprofitar l’embranzida de les mobilitzacions i va penjar tres pancartes reivindicatives a tres llocs públics ben significatius.

Una d’aquestes pancartes va ser a la Conselleria d’Educació, ja que és la màxima responsable en política lingüística i ha demostrat que, després de dos anys de govern, no hi ha hagut cap millora en la preservació de la llengua vehicular de les Illes ni en l’educació en general.

Una altra pancarta va ser penjada a l’estació del tren de Sóller, per ser aquest un lloc freqüentat per uns turistes que han de tenir coneixement del menyspreu que la Conselleria de Turisme fa cap al català: la llengua pròpia de les Illes és rebutjada com a símbol d’identitat cultural.

I la darrera va ser penjada davant l’Ajuntament de Palma, que va eliminar el requisit de saber català per a treballar-hi. L’alcalde del consistori i el seu equip, a més, han demostrat no tenir cap mena de respecte cap a la llengua pròpia.

Joves per la Llengua ha volgut deixar clara la seva “oposició a tota legislació que vagi en contra de la normalització completa de la llengua catalana a Mallorca i la promoció del seu ús en tots els àmbits. La Llei Wert i el Decret Bosch són una mostra de retrocés, no sols en política lingüística, també en l’estima dels nostres governants envers els nostres referents culturals i lingüístics”.

L’entitat que va aconseguir que tots els Països Catalans s’unissin en la defensa de la llengua té la intenció de continuar lluitant amb força i fent costat “a tot moviment social i polític que defensa, preserva i promou la llengua catalana com a llengua vehicular i oficial de les nostres illes”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid