Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Països Catalans
Neix un col·lectiu independentista i d'esquerres a Eivissa

"Som illes i som poble i tenim dret a decidir sobre el nostre futur econòmic i polític", sosté Sa Bassetja

06/03/2013 Política

Eivissa acollirà aquest dijous la presentació de Sa Bassetja, un col·lectiu que vol treballar per esdevenir un espai de lluita i mobilització per capgirar la situació de crisi democràtica, nacional i socioeconòmica que pateix l'illa.

L'acte públic de presentació de Sa Bassetja tindrà lloc aquest dijous al bar Can Jordi i comptarà amb la intervenció d'alguns membres de l'assemblea i amb una xerrada i concert de Xavi Sarrià, vocalista i guitarra d'Obrint Pas.

L'acte també servirà per presentar la campanya Som Països Catalans i s'emmarca en la setmana d'actes organitzats per Enllaçats per la llengua.

Segons ha explicat Sa Bassetja, l'assemblea està formada per gent procedent de diversos àmbits i està obert a la participació de qualsevol persona o col·lectiu que treballi per la transformació social. "Volem impulsar la unitat popular i establir sinergies amb els moviments socials, tot fomentant el treball de base i recuperant els carrers com a espai públic per a la trobada i la protesta. Volem, doncs, reivindicar la democràcia real, directa i participativa", ha argumentat.

A més de combatre el capitalisme, el col·lectiu també reivindica la defensa de la llengua i de la immersió lingüística i també la defensa del territori. A més, reivindica la sobirania d'Eivissa i de Formentera. "Som illes i som poble i tenim dret a decidir sobre el nostre futur econòmic i polític", sosté, deixant clar que el marc nacional són els Països Catalans. En aquest sentit, assegura que treballarà per assolir la independència "com a garantia de supervivència de la nostra cultura i com a garantia de respecte, igualtat, justícia i solidaritat amb els altres pobles de la mediterrània, d'Europa i del món".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid