Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dret a l'habitatge
Les CAV i la CUP fan front comú per frenar l'especulació immobiliària

Les dues formacions presentaran mocions als ajuntaments del Vallès exigint que com a mínim el 30% dels habitatges inclosos al banc dolent siguin de lloguer social

21/03/2013 Drets i Llibertats

Les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV) i les assemblees locals de la CUP al Vallès presentaran conjuntament a tots els ajuntaments on tenen representació una demanda per crear una borsa d'habitatge social amb l'estoc immobiliari de la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb), més conegut com a banc dolent.

Aquest banc comprarà a baix cost tots els habitatges procedents de promocions immobiliàries i execucions hipotecàries que no són rendibles pels bancs sanejats amb l'objectiu d'atreure nous inversors que comprin tots aquests actius tòxics i reflotar el valor dels bancs intervinguts fent desaparèixer totes aquestes inversions fallides.

Les CAV i la CUP volen amb aquesta mesura pressionar per tal d'aconseguir evitar que s'especuli amb tots els actius inmobiliaris que acumularà aquest banc, alhora que vol oferir una resposta més a la problemàtica dels desnonaments i l'accés a l'habitatge.

La moció exigeix als municipis que informin quins immobles del seu terme municipal estan inclosos al Sareb per tal de poder estudiar quins poden utilitzats com habitatge social i a partir d'aquí demanarà que com a mínim el 30% dels habitatges inclosos al banc dolent siguin de lloguer social i gestionats pels ajuntaments. Pel que fa a la resta, demanarà que es posin a disposició de la ciutadania a preus socials accessibles i justos.

D'altra banda també exigeix que el Fons de Recuperació Ordenada Bancària (FROB) obri una línia de crèdit social per a totes aquelles famílies amb risc de pèrdua del seu habitatge. Segons han informat les CAV, està previst que la moció es presenti a Rubí, Badia, Castellar, Ripollet, Santa Perpètua, Barberà, Palau i Sabadell

La CUP defensa que "només la gestió per part dels nostres ajuntaments d'un àmpli i autèntic parc d'habitatge social pot garantir el dret a l'habitatge per part de les famílies amb dificultats econòmiques sobrevingudes". En aquest sentit vol aprofitar la creació del banc dolent per crear aquest parc i "poder retornar les polítiques al servei de la ciutadania i no dels grans interessos econòmics".

Coordinació CAV-CUP

Amb aquesta iniciativa conjunta i coordinada, les CAV, que ja havia donat suport a la CUP a les eleccions al Parlament, inicien la coordinació amb les diferents assemblees de la formació independentista al Vallès amb qui s'ha arribat a un acord per treballar conjuntament temes que afectin el territori i aquelles qüestions locals que tinguin en comú.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid