Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#Flixenlluita
Els veïns de Flix es concentren durant 7 hores davant la seu d'Ercros a Barcelona

La concentració ha bloquejat l'entrada a l'edifici, on han dipositat "terra contaminada" que, asseguren, l'empresa deixa a 30 hectàrees de sòl de Flix.

04/03/2013 Laboral

Més d'un miler de persones, arribades des de Flix a Barcelona en una quinzena d'autocars i cotxes particulars, estan protestant aquest dilluns a la capital catalana contra l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que ha anunciat l'empresa Ercros. Els manifestants s'han concentrat davant les oficines d'Ercros a l'avinguda Diagonal, on han mostrat el seu rebuig a l'acomiadament del 75% de la plantilla i a l'impacte de la mesura a una vintena més d'empreses de la zona. La concentració ha bloquejat l'entrada a l'edifici, on han dipositat "terra contaminada" que, asseguren, l'empresa deixa a 30 hectàrees de sòl de Flix.

Mentre tres quartes parts de la població es manifestaven a les oficines de la Diagonal, a la població de la Ribera d’Ebre els comerços i les entitats bancàries han tancat en senyal de protesta. La companyia només funciona amb serveis mínims i amb aquest context, Flix és, aquest dilluns, un poble fantasma.

La majoria dels habitants de Flix treballen a la química o la central nuclear de la població veïna, Ascó, i veuen com el motor de la seva economia té data de caducitat. Des que es va anunciar l’ERO, la població ha fet molts actes de protesta, com el de divendres, en què es va tallar la circulació de la C-12 de pas per la població. També es va interrompre la circulació ferroviària de Renfe i es va impedir l’entrada de camions a les instal·lacions de la fàbrica.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid