Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Música
El Teatre Municipal de Girona acull avui el lliurament dels Premis Enderrock

La gala es transmetrà per primera vegada en directe per streaming i als portals d’Enderrock i de l’Ajuntament de Girona, i tindrà una àmplia cobertura per part d’iCat.cat

07/03/2013 Cultura
Aquest dijous, a partir de les vuit del vespre, el Teatre Municipal de Girona acollirà la 15a edició dels Premis Enderrock – Premis de la Música Catalana. Per primera vegada, i coincidint amb el 20è aniversari de la revista, la gala es farà excepcionalment fora de Barcelona, en una nit que inclourà un homenatge pels 50 anys de carrera a Raimon. Aquests guardons anuals valoren els millors artistes, discos i cançons catalans de l’any tant per part de la crítica com de la votació popular.

Ja T’Ho Diré seran els encarregats d’obrir la nit dels Premis Enderrock, en el que representarà la seva tornada als escenaris 10 anys després de la seva dissolució. A més, alguns dels artistes premiats també actuaran a l’escenari del Teatre Municipal de Girona, com per exemple Els Amics de les Arts, Roger Mas i la Cobla Sant Jordi, Orxata Sound System, Macaco, i Cesk Freixas i Miquel Abras, que interpretaran unes peces en format especial.

Pel que fa a la conducció de l’acte, no hi haurà uns presentadors fixes i així aquesta tasca recaurà per moments en diferents personatges com The Mamzelles, Bibiana Ballbè, Quim Morales, Gerard Quintana, Andreu Rifé, Txe Arana, Joan Dausà, Carles Xuriguera i Rafel Faixedas, Pere Mas, Carles Sanjosé de Sanjosex i Jaume Pla de Mazoni, entre d’altres.

El sector musical i les principals institucions culturals catalanes es reuniran aquest dijous a Girona, amb la presència de representants dels artistes, discogràfiques, empreses de management i sales del país. Pel que fa a les autoritats, presidiran els Premis Enderrock, al Teatre Municipal de Girona, el conseller de Cultura Ferran Mascarell; el conseller de Territori i Sostenibilitat Santi Vila; i l’alcalde de Girona Carles Puigdemont.

En directe per streaming

La cobertura mediàtica anirà a càrrec de prop d’un centenar de periodistes acreditats, que asseguren la difusió de la gala que per primera vegada es podrà seguir en directe via streaming i a través dels portals de la revista Enderrock i de l’Ajuntament de Girona. L’emissora pública iCat.cat també farà un seguiment destacat dels premis. Pel que fa a la presència a la xarxa, la gala es podrà seguir a Twitter amb l’etiqueta #PremisEDR. El restaurant gironí Els Jardins de la Mercè oferirà aquella nit, i de forma excepcional, un menú Enderrock per sopar amb un 25% de descompte.

El palmarès dels Premis Enderrock 2013 ha deixat enguany un triple empat a quatre entre Els Amics de les Arts, Txarango i Roger Mas i la Cobla Sant Jordi, tenint en compte les votacions de la crítica i del públic. Els segueix amb tres guardons Cesk Freixas, mentre que en jazz i càssica sobresurten els noms d’Andrea Motis & Joan Chamorro i del mestre Jordi Savall.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid