Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
País
El nord de l'Albera i el sud s'uneixen amb una ruta cicloturística de 353 quilòmetres

A partir del 31 de març, travessarà 53 poblacions i tindrà 700 senyals

25/03/2013 Territori
logo de la ruta ruta de clicoturisme que travaessa l'Albera logo de la ruta ruta de clicoturisme que travaessa l'Albera

La ruta de cicloturisme de 353 km que travessa l'Albera que va ser presentada fa uns dies a Girona. S'anomena Pirinexus i forma part del projecte Poctefa, finançat amb fons europeus. en forma de recorregut circular.

El traçat permet circular sense discontinuïtat pels seus més de 350 quilòmetres i compta amb més de 700 senyalitzacions en tot el recorregut, que travessa 53 localitats diferents i travessa vuit comarques. Els senyals a banda de sobre la ruta Pirinexus, també donen informació sobre altres possibles recorreguts d'itineraris secundaris com la xarxa Itinerària o les rutes de BTT del Baix Empordà, per exemple.

Es tracta d'una de les rutes més llargues d'Europa i amb un clar atractiu en la majoria de poblacions per les quals transcorre pels amants  de les bicicletes o el senderisme, combinant l'exercici físic a l'aire lliure en entorns agradables amb el valor afegit de la descoberta dels pobles que es visita.

El projecte ha tingut una inversió total de més d'1,6 MEUR i el 65% dels diners els ha aportat la Unió Europea a través de fons FEDER. A banda del Consorci de les Vies Verdes -organisme que depèn de la Diputació de Girona- també participen de l'anella el Consell General dels Pirineus Orientals i Pays Pyrénées-Méditerranée. Com que la gran majoria de la ruta transcorre per les comarques nord-orientals de Catalunya (només 80 quilòmetres són a la Catalunya del Nord), la inversió més important -més de 300.000 euros- l'ha aportat la Diputació de Girona.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid