Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Moviment popular
Defensen als jutjats la recuperació de l’Ateneu La Flor de Maig davant la demanda de desallotjament

D'ençà el passat mes d'octubre, l'espai ha esdevingut en un important epicentre del moviment associatiu del Poblenou

21/03/2013 Drets i Llibertats
L'Ajuntament de Barcelona va tancar La Flor de Maig pel preu del lloguer L'Ajuntament de Barcelona va tancar La Flor de Maig pel preu del lloguer

La presidenta i la secretària de l'Ateneu La Flor de Maig van declara ahir com a imputades per un presumpte delicte d'usurpació. La propietat de l'edifici ha demanat el desallotjament cautelar i la defensa, el sobreseïment del cas perquè consideren que no hi ha delicte.

Han declarat que l’acció de protesta va desembocar en un procés de recuperació veïnal de l’edifici, que ja s’ha convertit en un important epicentre del moviment associatiu del Poblenou. Actualment participen a l’espai més de 400 persones de manera estable i acull un gran nombre de projectes, entre els que destaca la Coordinadora de Cooperatives del Poblenou, l’espai de suport a persones afectades per processos de desnonament, o la plataforma en defensa de l’educació pública del Poblenou.

En la declaració, tant la presidenta com la secretària del centre van explicat que les delegades de la Plataforma Recuperem La Flor de Maig es van reunir dues vegades amb el districte de Sant Martí, que fins al maig passat tenia aquest espai llogat, per desencallar el conflicte. A les portes dels jutjats a la Cituat de la Justícia, diversos veïns s’han concentrat per donar suport a les persones citades a declarar.

Edifici històric i simbòlic per a la xarxa associativa del Poblenou.

El passat 20 d’octubre es va convocar una mobilització veïnal a la que van assistir més de 300 persones sota el lema “Recuperem la Flor de Maig”, quatre mesos després de que l’històric i emblemàtic espai social del Poblenou fos tancat per la falta d’acord entre l’Ajuntament i la propietat.

Des del mateix moment en que la mobilització social va reobrir l’espai, es va iniciar un procés de negociació, que avui en dia encara continua obert, entre el Districte de Sant Martí i l’Ateneu Flor de Maig, encaminat a assegurar una recuperació veïnal permanent d’un dels edificis amb mes càrrega històrica i simbòlica per a la xarxa associativa del Poblenou.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid