Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mobilització popular
La resposta popular al desatllojament d'Unnim de Sabadell s'estén pel territori

La direcció d'Unnim finalment ha acceptat reunir-se amb la PAH de Sabadell a partir de les onze del matí.

04/02/2013 Drets i Llibertats
Durant els 4 dies, la PAH Sabadell ha tingut sempre el suport del veïnat Durant els 4 dies, la PAH Sabadell ha tingut sempre el suport del veïnat

Després del desatllotjament de l'oficina d'Unnim de Sabadell, aquest matí es realitzen concentracions de protesta davant les seus d'Unnim a Barcelona, Mataró, Sabadell, Badia, Terrassa i Manlleu, que es troben tancades. A Xixón i Girona les persones solidàries han ocupat el vestíbul de les oficines. A la seu de Barcelona s'hi acumulen enganxines i deixalles davant d'unes portes clausurades des de quarts del nou del matí. Algunes clients han entrat a d'altres seus que estan obertes per treure els diners i tancar el compte en senyal de protesta, segons informa setmanaridirecta.info.

Tres dies tancats per denunciar l'execució hipotecària

Feia més de tres dies que una vuitantena de persones de Sabadell, amb el suport del conjunt del barri de Torre Romeu de Sabadell, participaven de la tancada a una oficina d'Unnim per denunciar l'atac d'aquesta entitat contra una família en situació d'execució hipotecària

Ahir, cap a les 22h, Sis furgonetes de la unitat ARRO de la Regió Metropolitana Nord hi van fer acte de presència a un quart d'onze, i de molt males maneres van fer una escombrada (vídeo) amb cops de porra, empentes, insults i càrregues van expulsar la gent concentrada davant de l'entitat. Els policies anaven encaputxats i sense número TIP. Els furgons van fer una pantalla envoltant l'entitat per evitar l'accés de la gent solidària i obstaculitzant la visió directa dels mitjans de comunicació que hi eren presents. Un altre grup de furgons eren a la rereguarda de l'operatiu.

Des dels balcons dels blocs de pisos propers els hi van llançar cubells d'aigua, mostrant així la indignació d'un barri que ha vist com desenes dels seus veïns i veïnes han estat expulsats de casa seva al llarg dels últims anys per la pressió judicial i policial instigada per les entitats financeres. El cap de la comissaria de Sabadell, l'intendent Guillot (acompanyat de tres agents de la unitat de mediació) es va negar en tot moment a identificar-se, fins i tot quan li va demanar el seu TIP i el de la resta de policies el diputat de la CUP Quim Arrufat, que es trobava tancat al vestíbul de l'oficina d'Unnim amb la resta de gent concentrada. També hi era a l'exterior en Joan Mena, diputat d'EUiA de la capital vallesana. Ambdós van denunciar l'actuació i van assegurar que portarien l'actuació a la seu parlamentària.

Ahir al migdia la magistrada del jutjat d'instrucció 4 de Sabadell, Inmaculada Vacas, havia comunicat a l'advocada de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i la Crisis (PAHC) l'ordre de desallotjament de l'oficina d'Unnim del barri de Torre Romeu, ocupada des de dijous a les cinc de la tarda per desenes de persones que donen suport a la família de l'Ahmed, afectat per un procés d'execució hipotecària.

Canells retorçats

Segons explica setmanaridirecta.info, el policies van arrossegar una per una totes les membres de la PAHC (Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i la Crisi) així com a les famílies i persones que hi feien pinya. Una noia va haver de ser atesa després que li retorcessin el canell mentre l'expulsaven del vestíbul. Tothom va ser identificat i després van quedar en llibertat. Després de la molt tensa i crispada intervenció policial, amb crits veïnals que espetaven als agents contra la seva presència al barri: "Fora del barri, no us hi volem", "Ja n'hi ha prou, fora del barri, fora del barri", "Assassins, no ens toqueu", desenes de persones van seguir a les portes d'una oficina que durant hores va romandre custodiada per un cordó d'antiavalots.

El gruix de la protesta va marxar cap a casa amb la cita d'aquest matí ben present; a partir de les 9h han convocat a la seu central d'Unnim al carrer Gràcia de Sabadell, i va explicar Pau Llonch, un dels portaveus de la PAHC "la lluita només acaba de començar, i la guanyarem".

A la tarda, abans del desallotjament, havien celebrat una assemblea per evaluar la nova situació i, entre d'altres coses, van decidir fer una crida als moviments socials, nuclis de la PAH, assemblees del 15M i assemblees de barri perquè es concentrin avui dilluns a les 9h del matí davant les oficines d'Unnim arreu del territori. A Barcelona, Girona, Mataró, Manlleu, Manresa, Sabadell, Badia, Terrassa i Gijón, entre d'altres, s'han confirmat les mobilitzacions a partir de les 9h del matí.

 

Valora
Rànquings
  1. Dos "anti-wokes" de Reus "fan memòria" del seu pas per un casal de l'esquerra independentista
  2. Manifestació a Palma contra la massificació turística
  3. Manifest llegit a Plama al final de la manifestació sota el lema "Mallorca no es ven"
  4. «Buuuaaaaaah! Jo volia el meu...»
  5. Manifestació a Sant Just Desvern contra el Pla de la Bonaigua
  6. Poble Lliure exigeix responsabilitats a la CUP davant dels mals resultat electorals
  7. La CUP comença una ronda amb moviments socials per analitzar conjuntament la situació del país i compartir propostes i reptes
  8. Comença el judici a les 7 feministes encausades per la vaga del 8M del 2018
  9. Més de 170 organitzacions ciutadanes de tot l’estat espanyol presenten un manifest per denunciar la creixent militarització a la UE i la instauració d’un discurs bel·licista.
  10. Comença l'evacuació de turistes a Nova Caledònia mentre els independentistes protesten
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid