Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció
Deneguen fer una auditoria de SAGESSA al Baix Ebre, tot i la detenció de Josep Prat

La CUP a les Terres de l'Ebre considera que "tenim dret a saber si les retallades són necessàries o si responen a una mala gestió i corrupcions".

28/02/2013 Política
Roda de premsa de la CUP a les Terres de l'Ebre una setmana abans de les detencions d'ahir on ja demanaven transparència Roda de premsa de la CUP a les Terres de l'Ebre una setmana abans de les detencions d'ahir on ja demanaven transparència

La formació independentista insisteix en la necessitat de transparència en la gestió de la salut amb diners públics. Una part important dels serveis assistencials públics de les Terres de l’Ebre estan gestionats pel GRUP SAGESSA, el qual pertany a INNOVA, un grup d’empreses sobre el qual s'estan demostrant nombroses d’irregularitats i possibles corrupcions. La detenció de Prats, exgerent d'INNOVA i de l'Institut Català de la Salut i Manté, exdirector del Servei Català de la Salut, ho reafirmen.

Però la primera resposta ja ha estat una negativa, ahir el Consell Comarcal del Baix Ebre va denegar ahir la petició de la formació independentista

Segons, la CUP va ser Prat qui va crear a través de l’Ajuntament de Reus INNOVA, un grup d’empreses municipals entre les quals es troba el GRUP SAGESSA, que gestiona un gruix important dels serveis assistencials públics del Camp i les Terres de l’Ebre. Com a empreses i fundacions privades gestionades amb diners públics, SAGESSA tenen representants dels ajuntaments i consells comarcals als seus Consells d’Administració, els quals tenen la funció de controlar esta gestió de diners públics. Va ser precisament la denuncia de la CUP de Reus per la sospita de possibles irregularitats la que va suposar la dimissió de Prats com a gerent d’INNOVA, fet que va iniciar la investigació fiscal que ahir va acabar amb aquestes dues detencions.

És per aquests motius que la CUP a les Terres de l’Ebre insisteixen en la necessitat de demanar transparència respecte la gestió que s’està fent en l’àmbit de la salut amb els diners públics, perquè una gran part dels serveis assistencials públics de les Terres de l’Ebre estan gestionats pel GRUP SAGESSA.

Així, ahir van demanar mitjançant instàncies als ajuntaments i consells comarcals, que es realitzés una auditoria externa de totes les fundacions del grup per a descartar que estes irregularitats que ahir van provocar la detenció de Parts també s’estiguen donant a les Terres de l’Ebre. El vot contrari a esta auditoria per part del consell d'administració de SAGESSA el passat 14 de desembre va tindre com a resposta la presentació de noves instàncies la setmana passada a diversos ajuntaments i a tots els consells comarcals de les Terres de l’Ebre, en què demanaven que es fessin públics els comptes i processos de selecció de personal i adjudicació d’obres i serveis del GRUP SAGESSA. Però la primera resposta ja ha estat negativa: ahir el Consell Comarcal del Baix Ebre va denegar la nostra petició.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid