Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dret a l'habitatge
Un edifici recuperat acollirà 4 famílies desnonades a Cerdanyola

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha ocupat un edifici a Cerdanyola del Vallès per destinar-lo a quatre famílies del municipi afectades per desnonament

07/01/2013 Res-pública

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha ocupat fa pocs dies un edifici al carrer de Serragalliners de Cerdanyola del Vallès per destinar-lo a quatre famílies afectades per desnonaments. Els ocupants volen donar resposta a una "situació social desesperada". Javier Padilla, membre de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Cerdanyola-Ripollet, explica que la decisió s’ha pres amb caràcter urgent per donar resposta a una necessitat social.

Aquesta iniciativa solidària ha comptat per ara amb el suport a les famílies que esperen poder-se traslladar a l'edifici a finals d'aquesta setmana.

L’ocupació pel dret a l'habitatge de quatre famílies acollidrà una dona desnonada amb dos fills, una altra amb dos fills i data d’execució per al 15 de gener, una tercera família expulsada de casa seva fa 4 anys i amb tres fills i, un quart cas també amenaçat de desnonament en breu i amb tres fills.

L’edifici que ara acull aquestes famílies és de construcció nova i es troba embargat i en procés d’execució hipotecària i amb deutes amb l'Ajuntament, segons membres de la Plataforma.

Durant el cap de setmana membres dels Mossos d’Esquadra van acostar-se a l’immoble per identificar a les persones que han portat a terme l’ocupació “de forma pacífica, respectuosa i amb l’objectiu de sobreviure”.

Resposta a una situació social desesperada

Des de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca s'ha recordat que les famílies i les persones que han ocupat l'edifici no són delinqüents, sinó que volen donar resposta a una situació social desesperada.

Es tracta del sisè edifici ocupat a la comarca per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. Ja fa dies que es mantenen ocupats dos blocs més a Terrassa, dos a Sabadell i un a Rubí.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid