Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Habitatge
Concentració a Palma pel suïcidi d’un comerciant que anava a ser desnonat

El comerciant de 62 anys va ser trobat mort dilluns passat, dia en el qual anava a executar-se l'embargament del local que regentava en el centre de Palma. Aquest és el 2n al país i el desè a la península.

20/01/2013 Drets i Llibertats
El segon suïcidi al país a causa d'un desnonament El segon suïcidi al país a causa d'un desnonament | Autor: arxiu

Divendres passat, un vintena de persones es van concentrar a la plaça Espanya de Palma per denunciar el suïcidi d’un comerciant de la ciutat que anava a ser desnonat. Aquesta persona va ser trobada morta a es Carnatge (Palma) amb una nota de desnonament a la seva butxaca.

La Plataforma Afectats per la Hipoteca (PAH) a Mallorca havia fet d’urgència la convocatòria al seu bloc per a denunciar aquest nou Genocidi financer als diferents estaments governamentals per instar-los a que prenguin mesures perquè donin suport a la reforma de la Llei que proposa la Plataforma d’Afectades per les hipoteques com a garantia per al dret a un habitatge digne i com a única solució viable als desnonaments i al Genocidi Financer.

La portaveu de la PAH de Mallorca, Angela Pons, que va donar el condol als familiars de l’home que es va suïcidar, va lamentar que mentre els polítics “es perden en un mar de burocràcia”, s’esvaeixen vides humanes, de manera que els ha sol·licitat que “n’eliminin els sous i dietes i deixin viure a les persones amb dignitat”.

Aquest és el 2n suïcidi al país i el desè a la península

Segons dades de l'organització Stop Desnonaments -integrada en la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca-, el 34% dels suïcidis a l'Estat espanyol estarien causats pels desnonaments. D'ençà el 2010, s'haurien produït al país dues morts per suïcidi i a la península 10, tal com apunta Wikipedia

- Juan Álvarez M.P. (45 anys, L'Hospitalet de Llobregat, 12 de novembre de 2010). Anava a ser desallotjat de l'habitatge que havia ocupat amb la seva dona i la seva filla menor d'edat es va penjar en ple carrer. L'home de 45 anys va prendre aquesta decisió després d'haver demanat a l'Ajuntament que retardés l'execució de la sortida perquè feia "molt fred per estar amb la família al carrer".

- Isabel (56 anys, Màlaga, 7 de juliol de 2012). Minusvàlida, es va llançar al carrer des de l'onzè pis del seu habitatge. La premsa va ocultar el succés, malgrat l'aparatositat de la seva mort, presenciada en viu des del carrer per més d'un centenar de persones.

- 23 d'octubre de 2012 Las Palmas de Gran Canària, un jove es va suïcidar llançant-se per un dels ponts de Llom Apolinario després de perdre el treball i ser comunicat el desnonament per part del banc.

- José Miguel Domingo (54 anys, Granada, 25 d'octubre de 2012). Es va penjar en Granada hores abans de ser desnonat

- Amaia Egaña (53 anys, Baracaldo, 9 de novembre de 2012). Es va llançar per la finestra del seu habitatge en un quart pis, quan la comissió judicial/policial de llançament anava a desnonar-la del seu pis.

- Ricardo G. M. (50 anys, Còrdova, 16 de novembre de 2012). Va morir després de llançar-se des de la segona planta de l'habitatge de la qual anava a ser desnonat. La víctima anava a ser desnonada de l'habitatge en la qual vivia perquè no podia pagar el lloguer.

- Home (59 anys, Santesteban, Navarra, 28 de novembre de 2012). Un home de 59 anys es va suïcidar abans que es dugués a terme el desnonament judicial de l'habitatge en la qual residia en *Santesteban, localitat del nord de Navarra. La causa seria un deute per impagament del lloguer de 4.200 euros per la qual el Jutjat de Primera Instància n. 4 de Pamplona hauria decretat el seu desnonament.

Dona (62 anys, Peñafiel, Valladolid, 9 de desembre de 2012). Una dona de 62 anys es va suïcidar llançant-se des de l'habitatge de la qual anava a ser desallotjada per impagament del lloguer.

Dolores García (52 anys, Màlaga, 14 de desembre de 2012). Dolores, una dona de 52 anys es va llançar des de la balconada del seu apartament tres dies després de rebre una ordre de desnonament per impagament de la hipoteca.

A Burjassot, un veí es va intentar suïcidar moments abans de ser desnonat

Cal recordar que el passat mes d'octubre, un veí del barri valencià de Burjassot, pare de família a l'atur, es va llançar pel balcó en detectar l'arribada de la comitiva judicial que aparcava davant de casa seva per fer-lo fora a ell, a la seva parella convalescent i als seus dos fills de 18 i 20 anys, i deixar-los al carrer, sense sostre i sense alternatives de vida.

Tot i la forta caiguda, l'home, que treballava fent mobles de cuina, va ser traslladat a l'hospital amb un traumatisme cranioencefàlic i va sobreviure.



Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid