Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Casal Popular de Joves de Lleida
La Paeria emprèn una onada repressiva contra el Casal Popular de Joves de Lleida

En només cinc dies la Paeria i Interior han precintat el Casal, han amenaçat 4 joves amb multes de fins a 350.000€ i n’han denunciat un altre per desobediència contra l’autoritat.

14/12/2012 Cultura

Els fets van començar dimecres passat quan la Paeria notificava a quatre participants del Casal Popular de Joves l’inici d’un expedient administratiu sancionador per haver realitzat activitats sense llicència administrativa.
Per tal de poder procedir al precinte exprés, les notificacions van fer-se en vigília de festiu, així s’evitava deixar temps per a ossibles al.legacions. Divendres es precintava el local i això ha provocat que el projecte del Casal i els altres que l’edifici acollia hagin quedat sense espai físic.


En aquest cas, la Paeria va actuar obviant el sistema judicial i el jutge instructor, que havia dictat una ordre de desallotjament que està recorreguda a l’espera d’una resolució.


La Paeria va continuar amb el procés sancionador i a l’últim va expedientar els quatre joves per realitzar activitats sense llicència administratives. Les multes podrien elevar-se als 300.000 euros.


A més, sota les ordres de la regidora Sara Mestres, la Guàrdia Urbana ha iniciat una denúncia penal pels mateixos fets contra un dels quatre joves. Això suposa passar per alt la màxima que impedeix jutjar una persona dues vegades per les mateixes faltes.
Arran de la manifestació contra el desallotjament de divendres, Interior ha denunciat un jove per desobedència i ha emès una ordre de detenció contra un altre participant a la concentració.

En un comunicat del Casal Popular de Joves es denuncia la doble moral de la Paeria, que per una banda declara que vol dialogar, i per altra emprèn una forta onada de repressió contra el Casal. “No deixen de sorprendre’ns les declaracions del Sr. Ros dient que estan oberts al diàleg, desprès d’un any de fer cas omís al CPJ i fer-ho només per desallotjar-lo i reprimir-ne als joves que en són partíceps”. També es reivindica que “el projecte del Casal Popular de Joves és més viu que mai”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid