Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#Wertgonya
CiU veta la participació de la CUP a la cimera de partits en defensa de la immersió lingüística

La CUP-AE fa una crida a participar en les mobilitzacions en defensa de l'educació publica i la llengua catalana a Barcelona i en la commemoració dels 80 anys de les Normes de Castelló.

11/12/2012 Política
Els diputats electes David Fernàndez, Quim Arrufat i Georgina Rieradevall al Parlament Els diputats electes David Fernàndez, Quim Arrufat i Georgina Rieradevall al Parlament

CiU, en nom del govern en funcions, ha comunicat a la CUP-Alternativa d'Esquerres que no està convidada a participar en la cimera de partits que es farà aquest dimecres 12 de desembre per fer un front comú en defensa de la llengua catalana. A la trobada, anunciada la setmana passada pel portaveu del govern Francesc Homs, s'hi ha convidat a participar ERC, PSC i ICV-EUiA i el plenari del Consell Escolar. A preguntes dels periodistes sobre la participació de la CUP-AE, Homs va argumentar que no se'ls convidava perquè "desconeixia la posició de la CUP sobre la immersió lingüística".

Arran d'aquest fet, la CUP-AE s'ha posat en contacte amb el govern en funcions per comunicar-li la voluntat de participar en aquest cimera amb el compromís de treballar en defensa de la immersió lingüística i en defensa de l'escola pública, i la resposta ha estat que "el Govern només convoca a les forces polítiques que actualment tenen representació al Parlament". La CUP-Alternativa d'Esquerres considera lamentable aquesta vet per part de CiU i insta la resta de forces polítiques convocades a la cimera a pronunciar-se sobre un vet que fa un flac favor al front comú en defensa de la llengua catalana.

Crida a participar a les mobilitzacions a Barcelona i Castelló

D'una altra banda, i fidels als compromisos adquirits per la CUP-Alternativa d'Esquerres de tenir un peu al Parlament i un peu al carrer, fem una crida a participar a la manifestació del proper dijous 13 de desembre a Barcelona en defensa de l'educació publica i la llengua catalana, convocada pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) que sortirà a les sis de la tarda de la plaça Universitat.

De la mateixa manera, cridem a participar en la manifestació de dissabte vinent, 15 de desembre, a Castelló de la Plana en defensa de la llengua catalana i en commemoració dels 80 anys de les Normes de Castelló. La manifestació partirà a les sis de la tarda de la plaça de la Independència sota el lema "Que no et retallin la llengua. Pels drets socials i lingüístics"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid