Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
No a la MAT
Ocupació simbòlica de 6 torres elèctriques de la Serra de Marina a Gramenet

La resposta popular contra la MAT s’està organitzant a l'entorn de la Plataforma per a la Defensa de la Serralada de Marina i Can Zam

12/11/2012 Territori

Ahir al matí, membres dels moviments populars. entitats  i d'organitazcions partits polítics de Gramenet i Badalona van  ocupar simbòlicament sis de les múltiples torres d'electricitat que poblen la serra de Marina.

De bon matí havia començat una marxa per la serra Marina i Can Zan, convocada per la Plataforma en defensa de la Serra amb l'objectiu de penjar pancartes en diferents torres escampades arreu dels camins que es troben entre l'ermita de Sant Climent i al barri de les oliveres, al nord-est i al sud-oest de Gramenet.

La jornada reivindicativa ha tingut el suport  de veïns dels diferents barris, s'han convocat membres de l'Ateneu Julia Romera, l'AVV de Riu Nord, el Centre Excursionista Puigcatellar, el Casal del Mestre, el Centre d'Acolliment per a Estrangers, el Conreu Sereny, Els Verds de Badalona, Esquerra Unida i Alternativa, Gent de Gramenet, el Grup Artemis, el Grup de Dones Petra Kelly, Iniciativa per Catalunya-Els Verds, el Lokal Social Krida, Assembles Jove de Gramenet del Besòs i la Unió Colomenca d'Atletisme.

Amb aquesta mobilització s'ha volgut mostrar el rebuig que hi ha vers la instal·lació de la línia de molt alta tensió (MAT), i s'ha volgut deixar ben clar que la ciutadania té dret a un servei de qualitat i a l'abast de fonts d'energies lliures, netes i renovables, que són la principal font de generació de riquesa al servei de les comunitats locals.

Segons la plataforma, cal impulsar la generació d'energia elèctrica propera al lloc de consum, evitar el transport a grans distàncies, posar en marxa programes d'estalvi energètic i, en definitiva, generar i utilitzar l'energia de manera sostenible, no pas com interessa a les grans corporacions elèctriques europees, que "fan passar el seu benefici econòmic per davant del benestar de la població i del medi", puntualitza la Plataforma

Oposició i mobilització

Fa mesos que el poble de Santa Coloma de Gramenet  mostra un rebuig generalitzat contra la MAT. La resposta popular s’està organitzant a l'entorn de la Plataforma per a la Defensa de la Serralada de Marina i Can Zam que actua com a espai de coordinació i impulsor de les mobilitzacions. El discurs és clar: “NO a la MAT”, en cap de les seves variants o solucions parcials.

La resposta ciutadana ha fet que el govern local reculi, almenys de moment, en la proposta de soterrament i es sumi a l’objectiu d'aturar l'execució de la construcció de la subestació elèctrica. Així doncs, amb l’eslògan ATUREM LA MAT, s'estan aplegant les institucions i una quantitat notable d'entitats amb l’objectiu concret d'aturar l'execució immediata de les obres.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid