Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
PARTICIPACIÓ
La CUP de Sant Cugat se suma a la lluita contra la corrupció

S’afegeix a la crida de la CUP de Reus per demanar que es reprenguin les comissions d’investigació de sanitat i de caixes d’estalvis

08/11/2012 Política

El grup municipal CUP-PA proposarà al proper Ple de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (19 de novembre) que es reprenguin la Comissió d’Investigació sobre la Gestió en l’Àmbit Sanitari i la Comissió d’Investigació sobre les Caixes d’Estalvi Catalanes tot emplaçant el nou govern a fer-ho en un termini de 4 mesos des de la seva constitució.

La CUP de Reus ja va posar de manifest la problemàtica que suposa la dissolució d’aquestes comissions per l’avançament electoral i, després que l’Ajuntament de Reus s’hi posicionés a favor, ha estat animant la resta de consistoris i de consells comarcals a mobilitzar-se per demanar al nou govern que les reobri.

Amb la nova legislatura, les comissions d’investigació haurien de començar de nou la seva feina, cosa que, segons la CUP, “significa que els partits que les van impulsar haurien de proposar-les i buscar una altra vegada els suports necessaris per crear-les”.

Amb la dissolució de la comissió de les caixes, ja no hauran de comparèixer a la Cambra José Ignacio Goirigolarri, president de Bankia; Rodrigo Rato, el seu antecessor i exvicepresident del Govern; i Luis Linde, president del Banc d'Espanya. També s’estalvien declarar el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell; el seu antecessor, Antoni Castells, i els expresidents del Banc d'Espanya Miguel Àngel Fernández Ordóñez i Jaime Caruana, així com principals exdirectius de les caixes d'estalvi catalanes intervingudes.

La comissió sobre la sanitat catalana, arran de la seva dissolució, ja no rebrà la compareixença d’unes trenta persones, entre les quals hi havia el conseller de Salut, Boi Ruiz; la seva predecessora, Marina Geli; l'expresident de l'Institut Català de Salut, Josep Prat; el diputat de CiU i exalcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo; el vicepresident del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), Ramon Bagó, etc.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid