Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Abús policial
Càrrega policial a les barraques del Parc del Clot

La Pinya denuncia que l'actuació, que va acabar amb un detingut, va ser "totalment injustificada", ja que en aquell moment feia més de mitja hora que s’havia acabat el concert

08/11/2012 Drets i Llibertats

La Pinya-Coordinadora de joves del Clot-Camp de l’Arpa i el nucli de Sant Martí de la CUP han denunciat una càrrega policial que va tenir lloc el dissabte passat a la 44a edició de Barraques al Parc del Clot amb motiu de la festa major del Clot-Camp de l'Arpa.

Al voltant de les quatre de la matinada van aparèixer cinc furgonetes dels antiavalots amb els llums de les sirenes encesos al fossar del Parc del Clot. Segons ha explicat La Pinya, la policia va començar a desallotjar el parc a empentes, negant-se a parlar amb els organitzadors de l’acte i escalfant l’ambient fins que, en una de les empentes, van empènyer un noi per les grades i la tensió va esclatar.

Els policies van carregar amb duresa contra els assistents al concert i contra alguns membres de l'organització. L'actuació va acabar amb la detenció d’un jove que havia assistit al concert antifeixista d'aquella nit.

El regidor Eduard Freixedes va justificar l'actuació adduint que els joves no estaven complint els horaris i que hi havia gent tocant els bongos. 

La Pinya denuncia que la càrrega policial va ser "totalment injustificada", ja que en aquell moment feia més de mitja hora que s’havia acabat el concert, els organitzadors estaven recollint i al parc ja hi quedava molt poca gent. Així mateix, remarca que cada cop se'ls posen més traves per organitzar l'acte.

Per tot plegat, considera que la càrrega policial està motivada per "unes polítiques d’ús de l’espai públic cada cop més restrictives, imposades per uns alcaldes i regidors als quals no interessa aquest model de festes populars crítiques i autoorganitzades". També hi veu "una clara intenció de criminalitzar l’acte i els moviments populars i juvenils que l’organitzen".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid