Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CASALS
Una campanya de micromecenatge finançarà les reformes del Casal al Pla de l'Estany

La iniciativa té per objectiu reformar el local per tal d'adaptar-lo a les necessitats del projecte i poder oferir als veïns i veïnes un espai d'oci actiu i alternatiu per la creació de la cultura, l'aprenentatge i el creixement personal i col·lectiu

25/10/2012 Res-pública

En aquests darrers mesos l'Assemblea Gestora del Casal Popular Independentista del Pla de l'Estany ha estat treballant en les reformes d'un local al centre de Banyoles, que preveu ser inaugurat oficialment a principis de desembre, en una jornada d'activitats oberta a tots els veïns i veïnes del Pla de l'Estany.

El Casal Popular Independentista ha manifestat la voluntat d'esdevenir un suport logístic i un punt de referència per promoure la participació activa dels veïns i veïnes en la cultura i el desenvolupament de la societat. “Volem donar un nou impuls a la vida cultural i associativa de la comarca, potenciant els valors de comunitat, responsabilitat social i compromís nacional”, assegurant que “el Casal vol ser una eina per vincular les persones, enfortir la comunitat i dotar-la d'una major consciència i capacitat de reacció davant les problemàtiques que ens afecten com a comarca, com a societat i com a país.”

L'Assemblea del Casal es va constituir com a col·lectiu al Pla de l'Estany la tardor del 2010. Durant aquests dos anys, han estat participant activament en l'àmbit públic de la comarca, organitzant activitats i campanyes a favor de la cultura popular, la independència dels Països Catalans i la defensa dels drets socials, tot i no disposar fins ara d'un espai concret on desenvolupar la iniciativa.

El Casal, un projecte de futur per la comarca

El col·lectiu ha explicat que després d'aquests dos anys “hem aconseguit incorporar l'element que ens faltava, el que és, de fet, la peça central de la nostra proposta tal i com la vam imaginar des de l'inici: un local, El Casal”.

El Casal Popular Independentista s'autofinancia a través de les aportacions dels membres de l'Assemblea Gestora, els ingressos que deriven de les activitats organitzades i les aportacions individuals en forma de bons d'ajut. En aquest sentit, el col·lectiu ha manifestat que les despeses s'eleven per sobre les possibilitats del sistema de finançament habitual i per aquest motiu han optat per impulsar una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami, amb l'objectiu de poder fer les reformes necessàries del local i adaptar-lo a les necessitats del projecte i també a la normativa. “Absolutament totes les tasques són assumides pels membres del col·lectiu i alguns col·laboradors desinteressats”, han afirmat.

El Casal ha demanat la col·laboració de tothom “per petita que sigui” ja que “serà de gran valor per a tirar endavant un projecte de futur per a la nostra comarca, un projecte pel que estem dipositant grans dosis d'il·lusió i esforç”. Els mecenes que col·laborin podran rebre diverses recompenses com pot ser, tiquets gratuïts pels àpats organitzats pel Casal, una camiseta artesanal o la inscripció gratuïta als cursos i tallers impulsats pel col·lectiu. Per altra banda, tots els col·laboradors podran formar part de la llista de mecenes inscrits en la placa d'agraïment.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid