Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura Popular
Nova edició de les Diades Airenovenques a Catalunya Nord

Tres dies de festa popular catalana per celebrar els 17 anys de l'entitat nord-catalana Aire Nou de Bao

27/10/2012 Cultura
Cartell de les 17 Diades Airenovenques Cartell de les 17 Diades Airenovenques

Ahir al vespre van començar a Bao les 17es Diades Airenovenques que s'allargaran tot el cap de setmana. Al programa hi ha cants polifònics, teatre, jocs de cartes, correfocs, concert, gegants i castellers.

Les diades, organitzades per Aire Nou de Bao, compleix 17 anys d'existència i és una de les associacions més actives de la Catalunya Nord. Tot just fa uns dies acaba d'elegir com a nou president el jove Guillem Dalmau.

Durant les diades tindrà lloc la presentació oficial de la colla infantil dels Diables del Riberal, que passaran a anomenar "Els Pallagos del Conflent", Els components de la colla infantil tenen entre sis i dotze anys, són una desena i es presentaran oficialment el diumenge 28 a les dos quarts d'onze del matí a la Plaça de la Font de Bao.

Programa

Ahir a la sala de Festes de la Vilbau, hi va haver Cant coral amb la coral catalana de Tuïr i Cant'Airenou. A continuació, teatre amb els joves del grup Font Freda de Ceret que van presentar Balambimbambu, una sèrie d'esquetxos del Tricicle.

Avui, al Fogar Rural, a les dues de la tarda, jocs de cartes catalanes, amb iniciació als jocs típics de Catalunya Nord com el Truc, el set i mig o el Flor. A les tres de la tarda, taller de creació i de realització de Cap Grossos per la mainada. A les nou del vespre, correfoc realitzat pels Diables i Bruixes del Riberal, al ritme dels Sorollosos i Gralles del Riberal. A les deu cremat i xocolatada. A dos quarts d'onze conccert del grup nord-català Llamp Te Frigui.

Demà, a la plaça de la Font, a les vuit del matí esmorzar popular, a dos quarts de deu passavila pels carrers del vilatge amb els Gegants d'Argelers, els Pastorets de Vilafranca del Penedès, - les colles castelleres de Mollet i les gralles i els Sorollosos del Riberal. A dos quarts d'onze, presentació de la colla infantil de Diables. A les onze, actuació castellera amb la colla castellera de Mollet, la colla castellera del Conflent i la colla castellera del Riberal.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid