Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
28-O
Els "fusterians" aniran plegats a l'Aplec del Puig d'enguany

Este any se celebra la 53è edició de l'Aplec del Puig, una cita que es realitza des dels anys 60 i que és un referent per a l'independentisme al País Valencià

18/10/2012 Política

Com cada any, el darrer diumenge d'octubre se celebra el tradicional Aplec del Puig, organitzat pel PSAN, que ja va per la seua 53è edició. Enguany es realitzarà el diumenge 28 i a l'igual que altres anys els actes començaran amb la marxa des de les Torres de Serrans de València, fins al municipi de Santa Maria d'El Puig (Horta Nord), on a l'explanada del monestir es concentren els militants i simpatitzants de la Coalició Compromís per realitzar les seues activitats, mentre que els independentistes es concentren a la muntanyeta de “la patà”, on finalitzala marxa. Els actes començaran a les onze del matí, i està previst que finalitzen sobre les sis de la vesprada.

Per a l'edició d'enguany s'ha triat el lema “Junts per la independència”, que ja es va utilitzar per les forces independentistes el passat Nou d'Octubre, Diada nacional del País Valencià. La presentació d'enguany correrà a càrrec de l'escriptora Núria Cadenes, mentre que els parlaments seran a càrrec dels representants de les quatre forces polítiques que formen “Nosaltres els Fusterians”: Toni Infante, per part del Moviment de Defensa de la Terra (MDT), Agustí Cerdà, per Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), Alfons López Tena per part de Solidaritat per la Independència (SI) i per tancar l'acte polític intervindrà Josep Guia, pel Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN).

"Nosaltres els fusterians" manifesten la voluntat de "continuar treballant per la construcció d'un referent polític unitari independentista al País Valencià, per la unitat dels Països Catalans i la independència, al servei de les classes populars", tal com reivindiquen al seu manifest.

A banda de l'acte, tindran lloc altres activitats, com ara tallers infantils, la presència de paradetes de material, dolçainers/es i tabaleters/es que animaran la jornada, i un dinar que contarà amb alternativa vegetariana. També es podran llegir textos polítics de Joan Fuster, ja que se celebra el 20è aniversari de la seua mort, i els 50 anys de la publicació de “Nosaltres els valencians”.

Enguany l'homenatge serà per a Josep Lluís Alonsoi l'advocat i polític, Francesc Candela. 

Una data històrica

Des dels anys seixanta el darrer diumenge d'octubre, l'Aplec del Puig aplega els independentistes valencians d'arreu per celebrar una jornada festiva en un dels llocs amb més simbolisme i història del País Valencià, el municipi d'El Puig, a l'Horta Nord. Els actes s'inicien amb una marxa cívica que ix des de les Torres dels Serrans de la ciutat de València i acaba a la població Santa maria d'El Puig, monestir des del qual Jaume I va conquerir el 1238 la capital per a crear el nou regne.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid