Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA ESTUDIANTIL
El SEPC UIB convoca vaga a secundària pel proper 11 d'octubre

Els nuclis del SEPC als instituts de Mallorca convoquen vaga d'estudiants de secundària pel proper 11 d'octubre, sumant-se així a la campanya estudiantil internacional 11x12

03/10/2012 Educació

Les assemblees mallorquines del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) van convocar a través d'una roda de premsa a la Plaça del Tub de Mallorca, vaga d'estudiants de secundària pel proper 11 d'octubre, el “Dia Internacional de Lluita Estudiantil”. Amb aquesta convocatòria els estudiants s'han volgut sumar a la campanya internacional #11 x 12, una iniciativa de diverses organitzacions i sindicats estudiantils i juvenils de diferents nacions de l'Estat espanyol per plantar cara a les retallades del govern central del PP.

Els portaveus de l'organització van explicar que les reformes del ministre d'educació espanyol, José Ignasio Wert, representen un nou atac a l'educació pública, recordant que en el cas de les Illes Balears, ja es troba sota l'amenaça del president balear, José Ramón Bauzà i del conseller d'educació, Rafael Bosch, “entestats en espanyolitzar i privatitzar a marxes forçades l'ensenyament públic”.

Els estudiants van voler concretar que la nova ofensiva neoliberal, juntament amb la reducció del pressupost previst per educació significaria l'enduriment de les proves d'accés a la universitat, la impossibilitat d'accedir a la universitat degut a l'augment de les taxes, l'encariment dels màsters coincidint amb la reducció de beques, així com la reducció de l'etapa d'ensenyament obligatori, l'eliminació del professorat substitut o l'augment d'alumnes per aula. Els portaveus també van denunciar el fet que la nova reforma contempli la reducció del finançament destinat a les llengües minoritàries, “és la voluntat del govern de recentralitzar l'educació, i la introducció de la “lliure elecció” contra el català”.

Els representants del sindicat van assegurar que no acceptarien la situació que es presenta i van assegurar que “presentarem batalla en un curs que es presenta calent i ple de mobilitzacions”. També van afirmar que la vaga convocada pel proper 11 d'octubre “només es l'inici d'un cicle de lluita amb el que volem aturar les retallades i apostar fort per una escola pública, popular, catalana, no-sexista i de qualitat”.

Les organitzacions que participen a la campanya 11 x 12 són el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), la organització juvenil castellana YESCA, la organització d'estudiants independentistes i revolucionaris d'Aragó UNIVERSIDAT, el Sindicat Andalús de Treballadors (SAT), la organització estudiantil de l'esquerra independentista a Galícia AGIR, la organització basca Ikasle Abertzaleak, la Lliga Estudiantil Gallega, la organització de joves independentistes andalusos JALEIO!!!, l'organització de joves independentistes d'Astúries DARRÉU i l'organització juvenil de Cantàbria, REGÜELTA.

Valora
Vídeos
Mobilització estudiantil #11x12
[Mallorca] 11x12 Vaga d'estudiants a Secundària
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid