Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
El Correllengua reivindicarà a Perpinyà l'ensenyament del català

Coincidint amb els actes de commemoració del 353è aniversari del Tractat dels Pirineus

25/10/2012 Llengua
Cartell anunciant els actes del Correllengua Cartell anunciant els actes del Correllengua

El proper 10 de novembre, la capital nord-catalana aplegarà, un anys més, els actes de cloenda del Correllengua 2012 per reivindicar la llengua catalana com a  és l’eix vertebrador dels Països Catalans,  el patrimoni d’un poble que s’estén de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, i que continua exigint el ple reconeixement de la seva identitat lingüística i nacional.

Tot i que l'edició d'enguany, la flama de la llengua viatja sota el lema “Llengua, Cultura i Llibertat” i se centra en la figura de Lluís Maria Xirinacs, els actes de Perpinyà se centraran en reivindicar l'ensenyament del català, per l'ofensiva francesa i espanyola que s'ha generat al llarg d'aquest arreu de la nació contra l'ensenyament en la nostra llengua. 

Pel que fa al nord de l'Albera, l'Associació per l'Ensenyament en català (APLEC) remarca que l’ensenyament del català es troba en una situació fràgil en la mesura que la Generalitat de Catalunya va interrompre aqueix estiu el seu suport a l’ensenyament del català a Catalunya Nord, "on l’Éducation Nationale no dóna els mitjans de respondre a la demanda de les famílies i no assumeix la seua competència".

353 anys de resistència

Coincidint amb la cloenda dels actes del Correllengua, es commemora el 7 de novembre, data que es va signar el Tractat dels Pirineus el 1659, un tractat que va marcar el trossejament del territori.

D'ençà de l'any 2009, la marxa que es realitza pels carrers de Perpinyà està encapçalada per la pancarta sote el lema "Esborrem el Tractat dels Pirineus"

16 anys del Correllengua

La Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL) que organitza el Correllengua va nèixer el 23 d’abril de 1996, durant la diada de Sant Jordi, impulsada per la societat civil, amb la ferma voluntat d’articular una organització autocentrada i arrelada al territori, amb un objectiu clar: el treball per l’assoliment de la plena normalització lingüística, cultural i nacional.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid