Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
MÚSICA
El Cicle de Cants i Autors arriba a la seva última edició

Paul Fuster, Pau Alabajos, Abús i Marta Rius són noms destacats d’un cicle que pretén mostrar la renovació de la cançó catalana compromesa i d’autor

03/10/2012 Cultura

Enguany se celebra la cinquena i darrera edició del Cicle de Cants i Autors (CCA), que organitza el Casal Popular l’Esquerda de Granollers. El cicle és un espai popular i alternatiu en què cada autor ofereix cançons pròpies en català, que s’articulen des de diferents estils i discursos. Durant anys s’ha anat consolidant com un cicle de música en directe i catalana, i eclèctic.

Des de la primera edició, el CCA ha donat a conèixer, cada 5 d’octubre, més de 40 estils de cançons fetes en català. Aquesta vegada, aprofitant el simbolisme de la data 5 d’octubre, l’Esquerda ha decidit cloure el CCA.

Una xerrada que feia balanç de les activitats dutes a terme al llarg dels cinc anys va servir per inaugurar, el passat 28 de setembre, aquesta darrera edició. S’hi va projectar el vídeo La Cançó Necessària, que escenificava la renovació i el futur de la cançó protesta als Països Catalans, i Carles Belda va recitar-hi entonant cançons tradicionals i contemporànies.

Pel que fa a les actuacions de la cinquena edició, Pau Alabajos i Caliu (Sala Naub1) actuaran el proper 6 d’octubre; Marta Rius i Salagrau i Albert Palomar i Abús, el 20 d’octubre, i Paul Fuster i Albert Freixas, el 27 d’octubre.

Són molts els autors (Manzoni, Sanjosex, Pau Riba, Feliu Ventura, Cesk Freixas, Meritxell Gené, etc.) que han passat per un cicle que s’ha agermanat amb el Col·lectiu Joan Pau Giné, de la Catalunya Nord, i que pretén mostrar la renovació de la cançó catalana compromesa.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid