Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura
"Crits i renou" en contra del tancament de l'Espai Mallorca a Barcelona

El Gremi d'Editors de Balears havia anunciat aquest dilluns el seu tancament per "la falta de suport" del Consell de Mallorca, el Govern i del Institut d'Estudis Baleàrics.

22/10/2012 Cultura
Festa reivindicativa de “Crits i renou del passat mes de febrer” Festa reivindicativa de “Crits i renou del passat mes de febrer” | Autor: Espai Mallorca

El col·lectiu d’usuaris "Crits i renou" ha emès aquest vespre un comunicat on qualifica d'inacceptable la decisió unilateral del Gremi d’Editors de les Illes Balears de tancar l’Espai Mallorca de Barcelona sense tenir en compte cap de les parts implicades. Segons, l'assemblea aquesta decisaió demostra una nul·la consideració cap a les persones i els continguts que l’Espai representa. Igualment, les formes i els procediments en què s’ha transmès aquesta decisió considerem que són del tot inadmissibles.

El col·lectiu es va mobilitzar a principis d'any per evitar el tancament que havia anunciat pel Gremi d'Editors de Balears. Recordem que van convocar una jornada lúdica de defensa del centre a Barcelona on van participar centenars de persones. En aquells moments es va aturar.

Tancament definiu abans de cap d'any

Però aquest matí, el Gremi ha anunciat el tancament definitiu abans de cap d'any de l'Espai Mallorca i de l'Illa de Llibres per "la falta de suport" del Consell de Mallorca, el Govern i del Institut d'Estudis Baleàrics.

En un comunicat, el Gremi ha recordat que va assumir la responsabilitat de gestionar l'Espai Mallorca per encàrrec del Consell de Mallorca i després que la institució insular es comprometés a signar un conveni anualment i a aportar una subvenció que permetés sufragar les despeses del lloguer, les nòmines del personal i que, d'aquesta forma, s'assegurés el funcionament de l'Espai Mallorca.

Posteriorment, ha recordat aquest col·lectiu, es va obrir Illa de Llibres a Palma, malgrat que el Gremi no ha obtingut mai beneficis econòmics per aquesta gestió.

Així, han apuntat que des de fa més de tres anys el Gremi sofreix retards en el pagament per part del Consell de Mallorca en les subvencions destinades a aquests dos espais, uns retards que s'han agreujat durant els últims mesos.

També ha agraït el treball duit a terme per tots els professionals que han passat per aquests espais i han recordat els centenars d'actes culturals de tota mena que s'hi han organitzat, en els quals s'han donat a conèixer els escriptors balears, així com altres professionals del món cultural a Barcelona i Mallorca.

"Crits i reneu" demana a les institucions que aclareixin la seva posició

En sel seu comunicat, el col·lectiu reclama al Consell de Mallorca, al Govern de les Illes Balears i a l’Institut d’Estudis Baleàrics que es pronunciïn d’una manera clara i concisa respecte la decisió unilateral del Gremi i que aclareixen el seu posicionament: si avalen o no avalen aquesta decisió i per què.

També demanes a les institucions  que declarin la seva posició respecte la continuïtat i la utilitat de l’Espai Mallorca de Barcelona, tot fent un balanç de l’activitat ininterrompuda durant aquests darrers 15 anys.

A més, fa una crida a la societat civil perquè s’impliqui activament en la defensa d’aquest bastió cultural de les Illes Balears al continent i que difongui la problemàtica actual. Ens adrecem especialment a totes aquelles persones que disposen d’una tribuna d’opinió i d’acció privilegiada.

Finalment comunica que, d’una manera imminent, es prendran les mesures de pressió oportunes per tal de resoldre el conflicte i mantenir l’espai i les seves activitats, com a punt d’irradiació, de trobada i d’intercanvi.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid