Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Transformació social
Jornades a Girona sobre els efectes del capitalisme i les polítiques neoliberals

La CUP programa un cicle de conferències i actes públics fins el mes de desembre que comptaran amb ponents com Josep-Maria Terricabras, Esther Vivas, Pep Riera o Antonio Turiel

26/09/2012 Economia

La CUP de Girona ha organitzat, per als als propers mesos, tot un seguit de conferències i actes públics [consulta la programació sencera] que tractaran sobre l'efecte que estan provocant les polítiques neoliberals i la imposició dels mercats, en qüestions tan transcendents com els drets socials o la sobirania popular.

Així, sota el títol "Plantem cara als mercats: sobirania, crisi i alternatives als Països Catalans" la formació ha programat sis actes que giraran al voltant de la lluita pels drets socials i laborals, els processos de privatització de la sanitat i l'educació, la municipalització de serveis públics, es efectes del capitalisme global en el model energètic, la sobirania nacional i l'agricultura i la sobirania alimentària.

Per a tots aquests debats, les jornades comptaran amb ponents de renom com ara el filòsof Josep-Maria Terricabras, l'excoordinador d'Unió de Pagesos Pep Riera, el sindicalista Xavier Díaz, el científic Antonio Turiel, l'activista Esther Vivas o l'exalcalde d'Arbúcies Jaume Soler, entre molts d'altres.

La CUP ha organitzat aquestes jornades com una continuació del curs "Capitalisme i crisi econòmica: als Països Catalans construïm l'alternativa", que es va realitzar durant el maig d'aquest any a l'Estació Jove, en què diversos especialistes del Seminari d'economia crítica Taifa van impartir diverses sessions de formació.

Segons la formació, és necessari generar debat "al voltant dels múltiples efectes que té el capitalisme i l'aplicació de les polítiques neoliberals en àmbits tan diversos de la nostra vida com és l'alimentació, la identitat, l'energia o els drets laborals", i "plantejar alternatives a escala local que ens permetin anar esquerdant l'hegemonia que té l'actual sistema econòmic i social".

Concentració pels drets socials i laborals

El primer acte de les jornades i l'únic que consisteix en una mobilització al carrer és una concentració que se celebrarà aquest dimecres a 2/4 de 8 davant la subdelegació del govern, en favor dels drets socials i laborals.

Aquest acte s'emmarca dins una jornada nacional de lluita que han convocat diversos sindicats arreu dels Països Catalans, i també compta amb el suport de la Coordinadora Obrera Sindical (COS).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid