Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Participació
6 entitats queden excloses de les Barraques de Girona

Les associacions anuncien la interposició d'una demanda judicial impugnant la normativa per discriminatòria, i la presentació de queixes al Defensor del Ciutadà i al Síndic de Greuges

29/09/2012 Política

Sis entitats ciutadanes de Girona han estat excloses de les barraques de la Copa que se celebren per les festes de Sant Narcís. Se'ls ha vetat la participació al procés d'adjuciació de barraques tot i formar part del Registre Municipal d'Entitats.

Representants de les associacions, totes molt arrelades i actives a la ciutat, van realitzar una roda de premsa aquest divendres per anunciar que interposaran una demanda judicial impugnant la normativa que regula les barraques de la Copa per discriminatòria davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, i la formulació de queixes al Defensor del Ciutadà i al Síndic de Greuges.

Les entitats consideren que la decisió és "discriminatòria i constitueix un greuge intolerable per les entitats", a més de tenir una "clara intencionalitat política". Per les associacions, la voluntat de CiU ha estat "expulsar les entitats més crítiques i resta potencial reivinidicatiu a l'espai de la Copa".

Les entitats també han denunciat que els canvis introduïts per part de l'equip de govern en la normativa d'enguany no hagin estat consensuats amb el teixit associatiu gironí ni amb la comissió de la Copa, i han recordat que desenes d'entitats ja van presentar una moció al ple municipal demanant una rectificació, que va rebutjar-se amb vots contraris de CiU i PP.

La impugnació de la normativa, segons han explicat, en cap cas afectarà l'edició de les Fires d'enguany, perquè no se n'ha demanat la suspensió cautelar. Així, les associacions han exigit a l'Ajuntament que habiliti els mecanismes necessaris per tal de reparar "la discriminació que ha suposat l’aplicació de la normativa per a moltes entitats ciutadanes gironines", i també han reclamat l'inici d'un procés de participació i debat a través del qual la ciutadania i el teixit associatiu gironí puguin redefinir el model de Fires per tal de fer-lo "més participatiu, popular i descentralitzat".

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid