Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#ésMaó
L'Ajuntament oficialitza el topònim "Mahón" per decret

Ordena que canviïn el nom de Maó en tots els documents oficials

02/08/2012 Política

Dimarts passat, el tinent d'alcalde de Serveis Generals i Hisenda, Salvador Botella, va comunicar per escrit als treballadors municipals que des del 31 de juliol tots els documents d'aquest Consistori haurian de portar en el seu encapçalat l'escut oficial i sota el títol “Ajuntament de Maó/Mahón”.

Botella va sol·licitar la “immediata substitució” de tots els impresos informatitzats, així com el “estricte compliment” de la mesura. El decret va ser signat minuts després que el Parlament balear aprovés amb els vots del PP la modificació de la Llei de Funció Pública i amb ella els canvis en la Llei de Normalització Lingüística.

El conseller d'Administracions Públiques, Simón Gornés, va dir en el Parlament respecte al nom de Maó que “la Llei estableix que els topònims han d'estar en català i dóna l'opció al fet que es puguin posar també en castellà per diverses raons, sempre que estigui consolidat”. El conseller no va concretar quan es realitzarà l'operació d'aprovar el nom de la ciutat en castellà.

Botella va manifestar que l'equip de govern portarà aquesta qüestió al ple “en el moment que sigui possible” i va reiterar que l'objectiu del PP és “convertir en normal el que al carrer és normal; el nom de la ciutat en català i en castellà”. va concloure.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid