Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Espoli
CUP: "Això no és un rescat, és un (altre) robatori a la ciutadania"

"Tant l’espoli fiscal com l’espoli social que patim la majoria de catalans i catalanes és el que està generant aquests problemes de liquiditat. I fer front a les causes de fons del problema serà l’única manera de solucionar-lo"

31/08/2012 Política

"Això no és un rescat, és un (altre) robatori al conjunt de la ciutadania". Així ha valorat la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) el fet que el Govern de la Generalitat de Catalunya hagi decidit demanar 5.023 milions d'euros del fons de liquiditat autonòmic. A més, en el conjunt dels Països Catalans també el País Valencià també ha demanatel rescat i les Illes estan en risc.

Per la CUP, això no és cap casualitat ja que "la situació d’espoli i la degradació de la gestió de les classes dominants regionals ha portat els seus respectius governs a aquesta situació".

En aquest sentit, fa una crida a la mobilització i a l’organització populars "per combatre i treballar en favor d’un nou paradigma social i polític que no permeti que les persones treballadores siguem objecte d’aquesta estafa social i aquesta estafa nacional".

Segons la CUP, el govern català ha pres una decisió "una vegada més no en funció de les necessitats dels seus ciutadans i ciutadanes sinó en funció dels seus interessos i dels de les oligarquies espanyola i europea".

El problema, l'espoli fiscal i social

La formació recorda que el problema és l'espoli fiscal, i lamenta que "tot i que, com a poble, generem prou ingressos com per no haver de tenir un govern amb problemes constants de tresoreria, CiU segueix obstinada en l’estratègia de la dependència, tant d’Espanya com dels grans capitals".

Aquest fet, per la CUP, posa de manifest que CiU "no vol ni iniciar el camí cap a la llibertat política ni tampoc vol inquietar aquells qui acumulen la riquesa que entre tots generem".

"Tant l’espoli fiscal com l’espoli social que patim la majoria de catalans i catalanes és el que està generant aquests problemes de liquiditat. I fer front a les causes de fons del problema serà l’única manera de solucionar-lo", sentencia.

"La situació és d'extrema gravetat"

Tot plegat ha portat el portaveu nacional de la CUP Marc Sallas a afirmar que "la situació és d'extrema gravetat", perquè "el grau de submissió i col·laboració (i impuls fins i tot) del nostre govern amb polítiques clarament lesives pels interessos de la majoria de catalans i catalanes està arribant a extrems insuportables”.

I és, recorda la CUP, "no només som aquells que generem els ingressos els que els hem d’anar a pidolar a qui ens els pren sinó que, a sobre, ens imposen dures condicions -aprovades, per cert, amb els vots de CiU- i, per si no fos prou, pretenen cobrar-nos interessos". A més, el govern espanyol disposarà, a partir d’ara, de mecanismes d’intervenció política directa a Catalunya.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid