Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dia de la Memòria
Repicada de campanes en memòria de Verdaguer

Enguany es dóna el tret de sortida al primer Dia de la Memòria, que té com a objectiu enaltir els grans autors en llengua catalana

06/06/2012 Llengua

El dia 10 de juny les campanes de 3 catedrals i més de 140 esglésies repicaran per recordar el 110è aniversari de la mort del gran poeta català Jacint Verdaguer. La iniciativa, batejada com el Dia de la Memòria, ha estat impulsada per un col·lectiu ciutadà d'Osona, el Ripollès la Garrotxa i la Cerdanya, i té el suport d'Òmnium Cultural. La idea s'inicia enguany però vol consolidar-se com un homenatge a tots els defensors de la llengua catalana. Els promotors plantegen la idea amb perspectiva de continuïtat. Així, cada any es dedicaria la repicada a un autor que hagi escrit en llengua catalana i que sigui un referent per a la nostra literatura.

A 3 catedrals i a més de 140 esglèsies

A les 7 de la tarda es podran sentir les repicades ens els campanars de les catedrals de Tarragona, Vic i  Sant Feliu del Llobregat, en els de Sant Martí del Canigó i Sant Miquel de Cuixà, en evocació del Canigó verdaguerià. A més s'hi afegiran les campanes de la Seu de Manresa, del monestir de Sant Benet (Montserrat), de Santa Maria de Ripoll, de Santa Maria de Cervera, de l'Ajuntament de Vic i fins a més d'un centenar de campanars.

Paral·lelament a la repicada se celebraran diverses activitats als peus dels campanars en commemoració del Dia de la Memòria. A part dels actes que vulgui fer cada localitat, i no hi faltarà la interpretació del Cant de la Senyera per cors i corals.

Mostres de suport al Dia de la Memòria

A més, s'ha editat un fulletó amb un tiratge de fins a 70.000 exemplars, que consta de poesies de Jacint Verdaguer per tal que sigui repartit per les escoles d'Osona, el Ripollès, la Cerdanya i la Garrotxa. Les escoles d'aquestes comarques han volgut aprofitar la iniciativa per treballar la figura del gran poeta a les aules.

La Confraria de Campaners ha mostrat el seu suport a la iniciativa pel fet que "posarà de relleu un patrimoni moltes vegades menystingut i infravalorat com és el dels campaners i les campanes."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid