Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Banca
Organitzen un boicot a Catalunya Caixa per haver demandat 30 activistes

La campanya "Catalunya Caixa: ens roba i reprimeix" demana a l'entitat que torni els 3.000 milions públics que ha rebut

18/06/2012 Drets i Llibertats

Catalunya Caixa ha demandat 30 activstes que el passat mes de novembre del 2011 van realitzar una acció a la seu central de l'entitat a Barcelona. Per això, Arcadi Oliveres, Esther Vivas i d'altres activistes han exigit a l'entitat el retorn dels més de 3.000 milions d’euros que ha rebut del Fons de Reestructuració i Ordenació Bancària (FROB).

Catalunya Caixa denuncia als activistes per violació de domicili jurídic, manifestació il·legal, entre d’altres, i els demana penes de presó. Per aquest motiu s’ha endegat la campanya de boicot "Catalunya Caixa: ens roba i reprimeix" [Facebook i Twitter] per exigir la retirada de la denúncia i senyalar les pràctiques abusives d’aquesta entitat bancària.

Els activistes demandats van entrar a la seu de Catalunya Caixa i al despatx del seu president per demanar-li que signés un xec per retornar a la ciutadania els milers d’euros que l’entitat ha rebut. Els activistes també van criticar altres pràctiques de Catalunya Caixa com l’estafa de les participacions preferents, l’especulació amb els aliments, etc.

Per això, han començat aquesta campanya que buscarà sensibilitzar la ciutadania de les pràctiques immorals de Catalunya Caixa i de la seva política repressiva contra els moviments populars i farà una crida al boicot a l’entitat, demanant als ciutadans que no es facin clients de l’entitat i que els que ja en són es donin de baixa.

Vivas: "Qui hauria de donar explicacons són els directius de Catalunya Caixa que han estafat milers de persones"

En una roda de premsa celebrada divendres passat a la seu de Catalunya Caixa a Barcelona, Vivas va assenyalar que qui hauria de donar explicacions davant d’un jutge “no som els activistes que fa uns mesos vam entrar a la seu central de l’entitat exigint el retorn dels diners del FROB sinó els directius de Catalunya Caixa que han conduït aquesta entitat a la bancarrota, que han estafat a milers de persones mitjançant les accions preferents, que han desnonant i hipotecat a famílies de per vida i que han especulat amb els aliments”.

En nom de la campanya "Catalunya Caixa: ens roba i reprimeix", Vivas va instar al boicot a Catalunya Caixa fins que aquesta retiri la denúncia i canviï les seves polítiques. De fet, diverses persones ja han tancat o tenen previst tancar els seus comptes corrents a Catalunya Caixa en solidaritat amb la campanya.

Oliveres: "El rescat a Catalunya Caixa no fa res més que aprofundir en les retallades socials"

Arcadi Oliveres, per la seva banda, es va solidaritzar amb els promotors de la campanya i amb els imputats i va denunciar la participació de Catalunya Caixa en la indústria armamentística i amb productes financers que especulen amb els aliments generant un augment del preu del menjar i la fam en els països del Sud. "El rescat a Catalunya Caixa no fa res més que aprofundir en les retallades socials i fa recaure el pes de la crisi en el conjunt de la ciutadania”, va asseverar.

Òscar Simon, membre de la campanya "Catalunya Caixa: ens roba i reprimeix", va denunciar com “el rescat a Catalunya Caixa és l’equivalent a les mesures de retallades en educació”. I com “el seu rescat són les nostres retallades i la nostra misèria”.

Josep Lluís del Alcázar, també membre de la campanya, va destacar que la banca no ha de ser un negoci per uns pocs sinó que ha d’estar al servei de la gent. I va recalcar que “cal una banca pública sota control de la gent”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid