Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Consell Comarcal
Navarro (CUP): "Em sento avergonyit com a electe"

El Consell Comarcal del Gironès rebutja una moció de la CUP que demanava la rebaixa del sou dels seus membres

21/06/2012 Política

Els consellers del Consell Comarcal del Gironès no volen rebaixar-se el sou tot i la crisi, els alts índexs d'atur i les retallades que pateixen els treballadors catalans. 

El ple del consell va rebutjar dimecres la moció que havia presentat la CUP, que hi té dos representants, per rebaixar un 30% el sou d'aquells càrrecs que percebin retribucions superiors als 15.000 euros anuals únicament per ser consellers i un 15% per la resta, ja que molts membres tenen el sou duplicat per altres càrrecs.

La moció va ser tombada pel front CiU-PP, que hi va votar en contra. La CUP només va comptar amb el suport d'ICV-EUiA ja que ERC i PSC es van abstenir.

Aquest fet va causar la perplexitat de Jordi Navarro i Dani Cornellà, els dos consellers de la CUP. Navarro ha afirmat que "el que ahir va succeir em va fer ruboritzar i avergonyir". En un escrit al seu bloc publicat aquest dijous, el també regidor de la CUP a l'Ajuntament de Girona ha explicat que "en un exercici de sornegueria prepotent el PP va justificar les retallades socials i que cal assumir l'austeritat però que els polítics han de cobrar bé per poder fer la seva feina".

I ha confessat: "Personalment vaig passar una vergonya terrible. M'indigno i m'enfurismo quan un regidor prepotent del PP justifica les retallades socials i s'oposa a la retallada del seu sou. M'enrabia que en nom d'una crisi econòmica ens imposin reformes laborals regressives, retallades en sanitat i educació i retallades brutals de sou dels treballadors públics amb l'argument del "no hi ha més remei"".

Cornellà: "S'ha de tenir molta cara per exigir a la ciutadania que s'estrenyi el cinturó"

La moció va ser defensada pel conseller de la CUP i alcalde de Celrà, Dani Cornellà, el qual va rebre dures crítiques de la majoria de grups, especialment dels grups del PSC, PP i CiU. La CUP, per contra, ha qualificat de “cínica i grotesca” l’actitud dels grups que s’hi van oposar, i els ha acusat de “preocupar-se més pels seus interessos corporativistes i gremialistes que pel benestar de la ciutadania i el bon funcionament de la institució”. “S’ha de tenir molta cara per exigir a la ciutadania que s’estrenyi el cinturó des de les butaques de les institucions, sense fer cap esforç, gest ni renúncia”, ha declarat Cornellà.

En la defensa de la moció, Cornellà va afirmar que "ara és un bon moment per tal que els polítics fem allò que la gent diu que mai fem" i va recalcar que "en aquests moments d'estafa social hi ha pobresa extrema als municipis com no s'havia vist en molts anys i la cohesió social s'ha trencat". Cornellà va demanar als grups que votessin favorablement a la moció perquè així la ciutadania veuria que el Consell Comarcal "fa un pas valent i honest".

La CUP ha anunciat que continuarà treballant per denunciar els sous abusius dels càrrecs polítics a la majoria d’administracions, i situar aquest debat a l’ordre del dia de les institucions en què la formació té presència.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid