Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Agressions
La CUP denuncia una campanya sistemàtica per l’anorreament del català

Creu que el darrer atac contra el català a la Franja "és una baula més de la política d’atacs envers el català que el govern del PP està duent sistemàticament arreu dels Països Catalans"

19/06/2012 Llengua

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha denunciat que el nou atac del PP contra el català aquest cop a la Franja de Ponent "és només una baula més de la política d’atacs envers el català que el govern del PP està duent sistemàticament arreu dels Països Catalans".

El portaveu de la CUP Joan Teran ha afirmat que "es tracta d’una maniobra perfectament orquestrada en la línia de l’anomenada recentralització de l’Estat que no es més que una nova ofensiva del nacionalisme espanyol”. En aquest sentit, ha fet una crida a “sumar-se activament a les mobilitzacions de la societat civil i la comunitat educativa en la defensa de la llengua”.

La CUP critica que l'avantprojecte de llei d'ús, protecció i promoció de les llengües i modalitats lingüístiques pròpies de l'Aragó estableix l'aprenentatge del català i l'aragonès "des de la voluntarietat i sense imposicions”, és a dir sense que sigui obligatori, de manera que la llengua vehicular i obligatòria serà l’espanyol.

Un raonament aquest que es repeteix en les Balears, País Valencià i també al Principat, remarca la CUP, "on el PP, amb el silenci d’algun dels partits de l'oposició, aprofita una suposada llibertat d’elecció per introduir l’espanyol en l’ensenyament".

Aquest fet "trenca amb un model que ha demostrat el seu bon funcionament sense dir res dels pares que escullen lliurement el valencià i no poden accedir-hi per manca de places o la pobra resposta a la crida descarada del govern balear a l’elecció de l’Espanyol en l’ensenyament", lamenta la formació independentista.

En aquest sentit, considera que la proposta de la consellera d’Educació del govern d’Aragó "aprofundeix en aquesta línia d’atac sistemàtic a la llengua comuna dels Països Catalans precisament en un dels territoris, la Franja de Ponent, on aquesta te més implantació".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid