Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Participació
Els veïns de Viladamat rebutgen en referèndum la modificació del POUM

L'Ajuntament haurà de pagar 128.000 a l'empresa que va pactar amb l'anterior alcalde la construcció d'un polígon industrial

03/06/2012 Política

Els veïns de Viladamat han rebutjat modificar el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per requalificar en sòl industrial uns terrenys del sud d'aquest municipi de l'Alt Empordà. Ho han fet a través del referèndum que s'ha celebrat aquest diumenge a iniciativa de l'alcaldessa, Irene Palol (CUP), i en el qual el "no" ha obtingut un 82% dels vots.

Palol es va trobar que l'anterior alcalde havia arribat a un acord, desconegut fins aquest mes de maig, amb l'empresa Rubau S.A. que obliga l'Ajuntament a pagar a la constructora 128.000 euros si no es construeix el polígon industrial que ha requerit.

Com que els veïns han decidit no requalificar els terrenys, el consistori haurà d'abonar els diners a la constructora en concepte de factures impagades per uns treballs que l'empresa va fer de franc a canvi que quan s'urbanitzés el polígon les obres anessin a càrrec d'aquesta promotora i no paguessin la cessió de terrenys destinats a aprofitament que marca la llei. Ara l'Ajuntament haurà de trobar la manera de pagar els deutes a Rubau S.A.

L'equip de govern, que va entrar al conssitori viladamatenc amb la voluntat de fer una política municipal més participativa, va organitzar un referèndum perquè els veïns ratifiquessin la proposta, que va ser aprovada pel Consell assessor del Poble, format per tots els regidors més els portaveus de les associacions, tot i que mai va passar pel ple municipal.

Palol ha volgut destacar la “transparència i la participació” amb què el govern municipal ha tractat un tema tan cabdal per al poble com és el del POUM i ha defensat que "temes d’aquest abast cal que siguin debatuts, parlats i decidits entre tots els que viuen al municipi".

Segons l'alcaldessa, la decisió serà vinculant. El POUM ha estat “un primer exemple de noves maneres de fer política a Viladamat allunyant el poble de costums de segles pretèrits", afirma.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid