Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Participació ciutadana
El ple de l'Ajuntament de Navàs, desbordat de gent

El ple municipal d'ahir, on es discutia la instal·lació dels barracons, es va omplir de gom a gom i molts veïns el van haver de seguir des de la plaça

22/06/2012 Política

El més habitual a molts ajuntaments és que els regidors i l'alcalde estiguin sols a la sala el dia del mes en què celebren el ple municipal. Un fet que es deu al desinterès dels ciutadans pels afers municipals i a la poca incentivació de la participació ciutadana que fan els responsables polítics locals. Aquest últim fet ha estat un dels majors cavalls de batalla de la CUP a l'hora d'entrar a molts ajuntaments.

A Navàs, on governa la CUP, sembla que estan aconseguint millorar la situació en aques aspecte. Almenys va quedar patent al ple municipal d'aquest dijous, on hi va assistir tal quantitat de gent que molts veïns es van haver de quedar a la plaça, davant de l'Ajuntament, per la manca d'espai.

Mestres, pares i mares i ciutadans en general van assistir al ple per donar suport al punt principal de l'ordre del dia: la instal·lació dels barracons. El govern municipal va agrair tots els vots dels regidors que van fer possible aprovar el conveni (CUP, ERC i CIU), i de tots els ciutadans que van dur la lluita per la consecució de l'institut públic i dels barracons. L'absència destacada va ser la del regidor socialista, Josep Maria Santiveri que no va assistir al ple, com sol ser habitual.

Els mòduls prefabricats s'ubicaran al passeig de circumval·lació, al costat de l'equipament l'EIX, després que mitjançant el conveni aprovat la família Pons-Camps ha pogut fer la cessió d'ús dels terrenys per a la instal·lació provisional de l'institut. L'alcalde de Navàs, Jaume Casals, i el regidor d'hisenda, Joan Bertran, van explicar la cronologia de tot el conveni Pons-Camps i com s'ha arribat fins a la presentació d'aquest conveni pels terrenys. Van defensar la idoneïtat de la ubicació i les condicions del conveni.

De la seva banda, Josep Oliva, en nom de CiU es va mostrar crític amb l'equip de govern i amb el procés d'elaboració del conveni però finalment va anunciar el seu vot favorable. Joan Fernàndez, en nom del grup municipal de la CUP, va fer una defensa de l'ensenyament públic i va agrair la lluita dels pares i mares en aquesta defensa. Hortènsia Font, en nom del grup municipal d'ERC, també va defensar la ubicació dels mòduls i la lluita dels qui han fet possible arribar fins aquí. Finalment l'alcalde va tancar la sessió agraint tot el suport rebut, la tasca dels regidors del govern, i en especial la d'en Joan Bertran, com també va agraïr el vot favorable a l'oposició.

Ara comença una contra-rellotge per aconseguir començar el curs amb les obres fetes, tot i que el mateix alcalde Jaume Casals ha advertit que no es podia descartar un lleuger endarreriment en poder iniciar les classes a la nova ubicació.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid