Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vic, capital feudal?
25/05/2012 Hemeroteca
Imagineu-vos, per un moment, que en ple s. XXI a casa nostra existís una ciutat medieval. No em refereixo pas a una ciutat on els vehicles fossin carruatges tirats per cavalls o els carrers quedessin en la més absoluta foscor per manca d’enllumenat públic permanent. La ciutat que m’imagino és un societat on el poder absolutista del senyor feudal i els seus seguidors castiga el lliure pensament dels vassalls, esclafant els que discrepen o posen en qüestió l’ordre social establert.

Segurament, en aquesta ciutat imaginada, l’equip de govern somia viure per sempre en plena època medieval. Una ciutat on, pel sol fet de néixer senyor feudal, pots governar injustament sense haver de donar explicacions a ningú i pots liquidar els opositors sense haver de fer l’esforç de dissimular.

Per sort, deveu pensar, és només una ficció, una construcció del pensament perquè és impossible que sota el paraigües de la democràcia existeixi una forma de govern tan despòtica. I teniu raó. El feudalisme ha passat a la història i, formalment, l’ordenament jurídic actual descansa sobre els pilars de la sobirania popular, la igualtat de drets i la llibertat de pensament i d’expressió.

Però, atenció, perquè conec una ciutat, capital d’Osona li diuen, que quan el poder polític percep que algú discrepa en la forma o en el contingut d’algun assumpte d’interès públic actua pitjor que un senyor feudal. Intenta aniquilar els dissidents, però amb traïdoria i nocturnitat ja que ho fa a través de jocs subterranis i mentides públiques.

En aquesta ciutat, benvolguts veïns i veïnes, si mai voleu convocar una manifestació unitària, encara que sigui a favor de la cohesió social i en contra del racisme, més val que estigueu bé de salut i sigui una idea de l’agrat de l’equip de govern perquè en el suposat cas de no ser-ho esteu exposats a rebre tot tipus de pressions gens recomanables per la vostra tensió arterial.

A tots aquests condicionants, s’ha d’afegir que si la proposta la llença l’únic partit de l’oposició que fa oposició, la CUP, les pressions són una mera anècdota. Directament, els molt honorables representants de la ciutat s’encarreguen personalment de calumniar-nos i injuriar-nos a tort i a dret.

I malgrat tot, n’hi ha que som intransigents i no claudiquem quan ens volen silenciar. Malgrat tot, seguim treballant cada dia per la cohesió social sense que això sigui incompatible, per exemple, en celebrar una manifestació unitària, pacífica i multitudinària amb el lema “Per la cohesió social, aturem el racisme”. La convocatòria va néixer amb voluntat de ser unitària i gràcies a la societat civil s’ha aconseguit.

Només cal fer una ullada a www.26maigvic.cat per comprovar que hi ha un centenar de col·lectius adherits ben diversos. I si a banda d’Esquerra Unida i Alternativa del Bages no hi ha cap més partit polític adherit que la CUP és perquè els altres no han volgut ser-hi. Res a dir, però com a mínim que tinguin la decència de no acusar-nos de partidistes i parin d’extorsionar tothom qui pensa diferent.

Aquesta manifestació suposa un pas més per abandonar els tics feudals i convertir la nostra ciutat en la capital de referència en igualtat de drets i justícia social. Per això, us animo a manifestar-vos pacíficament el dia 26 de maig de 2012, a 2/4 de 7 de la tarda, a la plaça Major de Vic.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid