Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sistema públic
Vaga de 3 dies a les escoles bressol de Barcelona

"Ens neguem a que desmuntin una història de més de 30 anys de lluites veïnals i construcció social", afirmen els convocants

07/05/2012 Educació

El Col·lectiu de mestres de les Escoles Bressol Municipals i els Serveis Complementaris de l’Ajuntament de Barcelona ha convocat una vaga de tres dies a les escoles de bressol. Tot i els mesos d'intensa mobilització que el col·lectiu ha dut a terme convocant mobilitzacions, creant una plataforma que engloba més de 20 entitats, mantenint reunions amb autoritats i lliurant 25.000 signatures de suport al manifest en defensa de l'escola bressol pública, l'entitat s'ha vist obligada a incrementar la pressió i convocar una vaga. Dijous ja hi ha convocada una vaga a tot l'ensenyament públic contra les retallades.

La vaga comença aquest dimarts i durarà fins dijous. El col·lectiu reconeix l'esforç que suposa la protesta per famílies i treballadors però toti i així "també sabem que tres dies d'esforç és un perjudici molt menor que el que pot suposar el canvi de model".

"Creiem que ha arribat el moment, i que val la pena fer una acció d'aquestes característiques perquè els que governen escoltin que tant els mestres i educadores, com les famílies, com sobretot els infants que no tenen veu ni vot, no volem que ens canviïn les nostres escoles públiques". 

Per tot plegat, anima la ciutadana a participar de les mobilitzacions que hi ha previstes per a aquests tres dies "perquè ens cal defensar un model educatiu a les escoles bressol que funciona i que és reconegut a nivell mundial, perquè ens neguem a que desmuntin una història de més de 30 anys de lluites veïnals i construcció social". A més, sosté que la decisió d'abaixar el pressupost a les escoles bressol en un ajuntament que no té dèficit "és una opció política (i no pedagògica) que la ciutadania no vol".

L'Ajuntament de Barcelona i el govern català han emprès una ofensiva contra el sector públic i el model d'escola pública. En el cas de les escoles bressol municipal volen augmentar les ràtios d'infants per aula, reduir el suport educatiu i privatitzar diverses escoles. En aquest sentit, el col·lectiu rebutja la reducció de suport, la gestió externa i l'augment de ràtios.

Suport dels sindicats i la CUP

La lluita de les escoles bressol ha rebut el suport dels sindicats USTEC-STE's, COS, CGT i UGT, i també el de la CUP. En un comunicat, la COS sosté que mobilitzacions com aquesta "són imprescindibles en la lluita en defensa de l'educació publica i de qualitat com el que representa l'escola bressol" i remarca que l'escola bressol municipal va néixer "com a resposta social i aportació educativa a l’atenció als infants mes petits en un moment històric en que les dones s'incorporaren en el mon del treball retribuït".

"Amb mes de 30 anys d’història, no pot ser destruïda pels interessos del capital privat de fer de l’educació pública un negoci", alerta. El sindicat assenyala que "la vaga general és una de les eines principals de lluita de les treballadores, com ho ha estat històricament".

Accions

- Dimarts a les 12: Acció a Plaça Sant Jaume amb plors d'infants i els concentrats amb les mans lligades i els ulls tapats.

- Dimarts a les 18: Cassolada a Plaça Espanya.

- Dimecres a les 12: Cassolada a la Plaça Sant Jaume.

- Dimecres a les 18: Marxa a la Plaça d'Anna Frank, al barri de Gràcia.

- Dijous: Vaga a l'ensenyament públic. Accions encara per concretar.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid