Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Diner públic
UGT i CCOO van rebre el 2009 més de 51 milions d'euros en subvencions

El 4 de maig de 2012, la Sindicatura de Comptes de Catalunya va fer públic l’informe Subvencions rebudes per les organitzacions sindicals de Catalunya – Exercici 2009

24/05/2012 Laboral

L’Eina-l’Espai Jove de la Intersindical-CSC ha difós l'informe a la seva pàgina web i avala així el que fa temps que denuncia "el tracte de favor que reben els grans sindicats espanyols a Catalunya per part dels poders polítics i la relació de dependència i servilisme que aquests estableixen amb les administracions públiques". Un estudi, segons l'Espai Jove que "ve a posar una mica de llum en un dels terrenys més pantanosos del món polític i sindical"

Per a la Intersindical que ha analitzat l'informe, considera que les xifres són escandaloses, "ja que el 2009, ja en plena època de crisi, les administracions catalanes van atorgar subvencions per valor de 26.039.195,09 euros a UGT i 25.542.014,14 euros més a CCOO, mentre que la resta de sindicats es van repartir 1.075.434,61 euros. Els grans sindicats espanyols, per tant, van acaparar més 51 milions d'euros en total, gairebé el 97% del total de subvencions sindicals."

A més a més, la Sindicatura va detectar nombroses irregularitats en les atorgacions, "criticant que en ocasions es feien només per la mida del sindicat –encara que això no constés a les bases de la convocatòria– i, en molts casos, a dit, sense concurs públic i sense fer-les públiques posteriorment, el que, segons l'organisme fiscalitzador, pot atemptar contra el dret a la igualtat i el dret a la llibertat sindical". Una fórmula per primar les organitzacions dòcils amb el poder i plenes de servituds i per facilitar el manteniment de l'actual correlació de forces sindicals, dificultant l'ascens d'un sindicalisme combatiu, alternatiu i català", segons els joves de la Intersindical.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid