Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Privatització
Més de la meitat dels universitaris haurà de modificar els seus plans de vida

Un 3% confessa que haurà d'abandonar els estudis per culpa de l'encariment de la matrícula

22/05/2012 Educació

Les retallades dels governs autonòmics i espanyol obstaculitzen l'accés dels joves als estudis superiors. Així ho ratifiquen els estudiants, que veuran incrementat exponencialment el preu de la matrícula. Aquest fet els obligarà a modificar els seus plans de vida, per exemple buscant-se una feina per pagar els estudis o directament deixant d'estudiar.

Per quantificar els efectes d'aquests impediments, l'Assemblea d'Estudiants de la UB-Raval ha decidit fer una enquesta a uns 300 estudiants, a falta de dades oficials que consultin els afectats per les retallades. L'enquesta ha conclòs que més d'un 65% dels estudiants haurà de modificar algun aspecte de la seva vida per poder pagar la matrícula. I una dada alarmant: el 3% ja ha decidit que abandonarà els estudis pel preu que assolirà la matrícula.

Una realitat que el SEPC ja ha batejat amb l'etiqueta #nopucpagar.

L'Assemblea d'Estudiants de la UB-Raval va preguntar a 298 estudiants com els afectarà la pujada de taxes anunciada pel curs vinent. En concret, els van demanar com es paguen la carrera i quins canvis representarà l'encariment a la seva vida.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid