Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió franquista
Homenatge i desgreuge a les víctimes del franquisme llençades als fossars a València

El proper diumenge a les 12 hores a la porta principal del Cementeri general de València. S’estrenarà la partitura Processó de la Memòria composta per la colla Estrela Roja de Benimaclet expressament per a aquest acte. Pau Alabajos interpretarà Nit i Boira i Fosses del Silenci.

11/04/2012 Drets i Llibertats
Com cada any, el Fòrum per la memoria histórica al País Valencià promou l'acte Homenatge i desgreuge a les víctimes del franquisme.

L'entitat recorda que l’any passat, igual que els anys anteriors l’Ajuntament de València va intentar que no es realitzés l’homenatge (al qual van assistir més de 2.000 persones), prohibint que s’interpretés La Muixeranga i l’Himne de Riego. Aquest any, a més de familiars de represaliats i de l’exili, s’han unit col•lectius, entitats i organitzacions de tot tipus: de recuperació de la memòria antifeixista, d’exiliats, de drets humans, polítiques, sindicals, culturals, anarquistes, cristianes, antifeixistes, llibertàries, musicals, de comunicació, juvenils, de gais, lesbianes, transsexuals, bisexuals, republicanes, editorials, de teatre, d’estudiants ... així com persones enquadrades en tot tipus d’activitats: treballadors i treballadores, actors, historiadors, educadors i educadores, periodistes, juristes, dramaturgs, investigadors, advocats, enginyers de diferents especialitats, mestres d’escola, professors i professores de ensenyament secundari, d’universitat, ecologistes, músics, realitzadors, filòsofs, poetes ...

Les activitats a realitzar estan emparades per les lleis que regeixen a l’estat espanyol i no hi ha cap prohibició legal que impedeixi els actes a realitzar, i esperem per això, que aquest any puguem retre l’homenatge en pau a totes aquelles persones que van ser assassinades o van morir com a conseqüència de les miserables condicions de vida que el franquisme els va imposar per haver lluitat -elles o les seues famílies- per la llibertat, pel bé comú i per oposar-se a un cop d’estat criminal feixista que va derrocar la legalitat constitucional i que va causar centenars de milers de morts, que a dia d’avui, després de 35 anys de “democràcia”, no han estat rehabilitades.

Programa de l’acte

- 12 hores: eixida de la comitiva de Dol
- Ofrena floral en el fossar de la Secció 7a Dreta
- Minut de silenci en memòria de totes les víctimes soterrades als fossars
- Interpretació de La Muixeranga a càrrec de les colles de tabals i dolçaines Estrela Roja de Benimaclet, Buf-Alí de la Malvarrosa, Societat Coral El Micalet i L’Arrossejat de Torrent.
- Interpretació de Nit i Boira i Fosses del Silenci per Pau Alabajos
- Lectura del manifest unitari per Anna Oliver, advocada del Fòrum per la Memòria del PV.
- Lectura de noms de les víctimes per els seus familiars i altres persones
- Interpretació de l’Himne de Riego

S’estrenarà la partitura Processó de la Memòria composta per la colla Estrela Roja de Benimaclet expressament per a aquest acte.

- Presentaran l’acte Núria Arnau i Toni Infante.

* Vingueu amb zel i flors per a apegar els fulls amb els noms de les víctimes.



 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid